Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 20 » У Полтаві відбулася акція до Дня пам’яті померлих від СНІДу
21:41
У Полтаві відбулася акція до Дня пам’яті померлих від СНІДу

 

 

ТЕСТУВАННЯ - НЕ ВИЯВИЛО ХВОРИХ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 травня у Полтаві пройшла традиційна акція з нагоди відзначення Всесвітнього Дня пам’яті людей, померлих      від СНІДу. Акцію в  Корпусному парку присвятили приверненню уваги громади міста до епідемії ВІЛ/СНІД в Україні.

 

 

За даними Полтавського обласного центру профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом, за період з 1987 року і станом на 1 квітня 2019 року, загальна кількість офіційно зареєстрованих ВІЛ-інфікованих по області складає 7179 осіб, з яких 1167 — діти, які народилися від ВІЛ-інфікованих жінок.

 

 

 

 

 

 

Діагноз СНІД було встановлено 2659 пацієнтам, з них 29 — дітям. Кількість ВІЛ-інфікованих, які перебувають під диспансерним наглядом в області, станом на 1 квітня, становить 3762 особи, з них 182 діти до 18-ти років.

 

 

 

 

 

 

 

Кількість ВІЛ-інфікованих, які отримують АРТ, становила 2862 осіб, з них діти від 0-17 років — 63; 2085 осіб (72,9%) отримує препарати за державні кошти, 512 осіб (17,9%) — за кошти Глобального Фонду, 178 осіб (6,2%) — за програмою PEPFAR, 512 осіб (17,9%) — за кошти «Антиснід».

 

– Сьогоднішня акція присвячена Європейському тижню тестування на ВІЛ, а також Дню пам’яті померлих від ВІЛ/СНІД. Ми плануємо, що сьогодні тестування на ВІЛ пройдуть близько сотні пересічних громадян і дізнаються про свій ВІЛ статус, — розповідає Марія Бондаренко, керівниця проектів і програм громадського здоров’я БО «Світло надії».

 

У рамках заходу всі бажаючі мали можливість анонімно та безкоштовно пройти експрес-тестування на ВІЛ. Волонтери розповсюджували тематичні буклети, розповідали перехожим про захворювання та пропонували здати кров на аналіз для того, щоб дізнатися ВІЛ-статус. Тестування пройшли 50 полтавців, серед яких не виявлено жодного позитивного результату.

 

Організатори акції переконані, що кожен має розуміти, що наше здоров’я залежить лише від нас, кожна людина має усвідомлювати, що, незалежно від її статі, віку, сексуальної орієнтації, вона може розраховувати на дружній та нормальний сервіс.

 

Автор – Марія Мигаль

 

Фото - з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://tribuna.pl.ua/news/u-poltavi-vidbulasya-aktsiya-do-dnya-pam-yati-pomerlyh-vid-snidu/

Переглядів: 427 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024