Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 21 » В Львівській ОО ТЧХУ провели ввідний курс волонтерства для студентів Української академії лідерства
21:51
В Львівській ОО ТЧХУ провели ввідний курс волонтерства для студентів Української академії лідерства

 

 

ХОЧЕШ СТАТИ ЛИЦАРЕМ МИЛОСЕРДЯ?  ПРИЄДНУЙСЯ!

 

 

 

 

 

 

 

 

В Українській академії лідерства вивчають багато різних предметів, та лицарем

милосердя можна стати тільки тоді, коли попрактикуєшся у Червоному Хресті.

 

 

На ввідний курс волонтера в офіс Червоного Хреста 21 травня прибуло 11 студентів Львівської філії Української Академії Лідерства (УАЛ).

 

 

 

 

 

 

Провела навчання Уляна Стельмах, координатор програми Червоного Хреста з психосоціальної підтримки у Львівській області.

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, червонохрестівці познайомилися зі студентами УАЛ на День вишиванки у Львові 16 травня. Нагадаємо, тоді вони презентували біля ратуші свою карту України, складену з пазлів вишивок, характерних для різних регіонів.

 

 

 

 

 

 

Заступниця керівника Львівського осередку навчального закладу Олена Лазурко пояснила, що створення пазлу з орнаментів вишиванок, приналежних областям країни, — це ідея студентів академії. Вони запропонували таким чином показати цілісну картину різноманітності вишивки, що об’єднує українців, як націю.

 

 

 

 

 

 

Гуртує українців і притаманне їм у своїй більшості почуття милосердя до тих, хто у скруті. Ось уже 155 років, як Червоний Хрест долає крок за кроком різні лиха і пошесті, наслідки збройних конфліктів і війн, голоду і бідності, яких ще достатньо у нашому світі і понині.

 

 

 

 

 

 

 

З лекції Уляни Михайлівни студенти УАЛ дізналися, що у першу чергу програма з ПСП, яку спонсорує Червоний Хрест Данії, опікується в Україні вразливими верствами населення: родинами внутрішньо переміщених осіб із зони збройного конфлікту на сході України, демобілізованими бійцями із зони збройного конфлікту на сході України, члени їх сімей, родини, у яких є загиблі. А ще - самотні люди похилого віку, діти з інтернатів, люди з обмеженими можливостями тощо.

 

Молоді лідери поцікавилися, з яких складових сформовано програму з ПСП. На це Уляна Михайлівна відповіла, що вона складається з комплексу заходів, які мають допомогти постраждалим побороти наслідки кризових подій, щоб вони змогли швидко повернутися до нормального життя.

 

Цілком логічно, що у програмі з ПСП передбачено застосовувати заходи, які будуть диктуватися залежно від потреб отримувачів психосоціальної підтримки. Це можуть бути різного типу кризові події, гострі стреси, адаптація до нових умов життя, втрата родини і скорбота за загиблими членами сім"ї.

 

 

 

 

 

 

Організувала студентів УАЛ для походу в офіс Червоного Хреста Ангеліна Климова, котра прибула на навчання з м. Харкова. У них, розповідає вона, обласна організація Товариства дуже шанована організація і дівчина бажає такого ж поводження їй і в Львові.

 

 

 

 

 

Додому студенти понесли пам'ятки для волонтерів Червоного Хреста, котрі будуть надавати постраждалим першу психологічну допомогу. Роздав їх молодим лідерам особисто голова Львівської ОО ТЧХУ Валентин Мойсеєнко.

 

Нове засідання заплановане через тиждень. Опанувати навики волонтера з ПСП – нелегка справа. Необхідно провести рольові ігри, вивчити принципи ненасильницького спілкування, дізнатися, що таке емпатія та антипатія, як боротися з депресією і професійним вигоранням тощо.

 

Студенти залишилися задоволеними ввідним курсом волонтера. Дехто уже отримав бланки угод на волонтерство. Інші ще міркують над цим. Але як би там не було, початок зроблено і до когорти уже діючих волонтерів, невдовзі ввіллється молоде поповнення.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 576 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024