Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 25 » У Львові відбувся культпохід в театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» у рамках програми ТЧХУ з ПСП
15:39
У Львові відбувся культпохід в театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» у рамках програми ТЧХУ з ПСП

 

ЛЯЛЬКОТЕРАПІЯ

 

 

 

 

 

 

В маленькому приміщенні, що на вулиці Фредра у Львові, кожних вихідних

оживає казка. Це ще одне місце, де можна поринути у світ чудес та магії.

 

Простір театру – і сцена, і глядацький зал – є дуже камерними, маленькими, тому глядачі знаходяться дуже близько до сцени, що дозволяє все роздивитись зблизька. Висока майстерність та професіоналізм акторів, художнє оформлення, музика, режисура – усі ці складові елементи, коли виключається світло, починають творити чарівний світ казки.

 

 

 

 

 

 

Зрозумілі і прості сюжети казок, яскравість самих ляльок і вміле володіння актора лялькою принесе багато задоволення не лише дітям, а й їхнім батькам. Це чи не єдиний театр у Львові, в якому на сцені може взаємодіяти і актор, як персонаж, і лялька. Під таким ракурсом змальовує світ режисер Олег Новохацький, який поставив 24 травня для дітей інтермедію «Мій золотий синочок».

 

 

 

 

 

Ця вистава розповідає про незвичайну річ: сила духовного тепла може бути така велика, що навіть вовк перестає бути диким звіром. Це диво стається завдяки маленькому золотому курчаткові, яке через хитрощі Лисиці з’явилося на світ поза межами рідного дому.

 

 

 

 

 

Та сталося так, що вовк став першим, кого побачило маленьке курча, щойно вилупившись з яйця. З цього моменту у нього не виникало щонайменшого сумніву – це його мама! Ні, не мама? Ну тоді – тато! Велика довіра та любов курчати до «тата» назавжди змінила серце хижака.

 

 

 

 

 

 

У рекламному проспекті зазначається, що автор сценарію - Володимир Орлов, переклад Ігоря Січовика. Режисер-постановник – Олег Новохацький, художник-постановник – Олена Городецька, композитор – Вячеслав Полянський

 

 

 

 

 

 

 

Коли вистава закінчилася, актори відкланялися маленьким глядачам, і діти покинули зал тут сталося ще одне диво.

 

 

 

 

 

 

Створили це диво дві чарівні жінки: завідувач відділу розповсюджування квитків театру Віра Лебединська (на знімку – зліва) та координатор програми ТЧХУ з психосоціальної підтримки у Львівській області Уляна Стельмах (на знімку – справа)- уклали угоду.

 

 

 

 

 

 

В цьому документі йдеться про те, що кожного місяця за кошти Данського Червоного Хреста, спонсора програми з ПСП, буде закуповуватися Львівською ОО ТЧХУ по 100 пільгових квитків на денні дитячі вистави до кінця поточного року.

 

 

 

 

 

 

"Ці культпоходи, - пояснює Уляна Михайлівна, - це своєрідна лялькотерапія для дітей з родин ВПО, а також з сімей, де є загиблі і поранені бійці, що брали участь у збройному конфлікті на сході України. На нинішню виставу прийшли 18 дітей. В майбутньому їх буде значно більше. Адже лялькотерапія визнана фахівцями всіх рівнів, що це дієвий засіб стабілізації дитячої психіки".

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 564 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024