Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 28 » Наслідки стихії: на ремонт дамб Прикарпаття потрібно понад 60 мільйонів
15:13
Наслідки стихії: на ремонт дамб Прикарпаття потрібно понад 60 мільйонів

 

ПІСЛЯ ГРАДОБОЮ

 

 

 

 

 

 

Збитки, завдані негодою Прикарпаттю, оцінені у суму понад 60 мільйонів гривень.

 

 

 

27 травня, в Івано-Франківську відбулось засідання постійних комісій обласної ради – з питань екології та раціонального природокористування, а також з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю та розвитку бізнесу.

 

 

 

 

 

 

 

Темою зібрання стала ліквідація наслідків стихійного лиха – масштабних паводків, які затопили понад 3300 дворів на Прикарпатті. 20 та 21 травня Івано-Франківщину накрив циклон. Фронт холодного повітря спричинив потужні дощі та грози, подекуди – із градом. Все це призвело до затоплення десятків сіл та до смерті однієї людини.

 

 

 

 

 

 

Марія Савка, перша заступниця голови Івано-Франківської ОДА, розповіла, що ситуація була надзвичайною і екстраординарною, а її наслідки відчула майже вся область.

 

“Стихія почалася в першій годині ночі. Можна уявити, як це було складно для людей. Але була добра взаємодія поліції, рятувальників та всіх інших – спрацювали швидко і чітко, евакуювали людей. Причиною стало розливання місцевих потічків, а не великих річок. Тож ми звернулися до місцевої влади, щоб вони прочистили їх русла – адже бачимо, до чого це зараз призвело”, – сказала Марія Савка.

 

Стихія завдала суттєвих матеріальних збитків, пошкодила кілька стратегічно важливих об’єктів – зокрема, дамби, які подекуди частково змило. На їх відновлення ОДА вже виділила гроші, але цього недостатньо – в обласному бюджеті потрібних сум наразі немає. Тож обласна адміністрація звернулася до уряду з проханням виділити 63 мільйони на ремонт і укріплення дамб.

 

 

 

 

 

 

Володимир Стебницький, начальник управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, додав, що станом на ранок 23 травня вже була приблизно готова оцінка завданих збитків. Втім, цю інформацію все ще уточнюють.

 

“На Домбровському кар’єрі та на його хвостосховищах не було суттєвого росту рівня води – буквально на кілька сантиметрів. Але ми боїмося за центр Калуша, адже він “сидить” на шахтних виробітках, і це дуже небезпечно. А ще триває вимивання солей у сторону водозабору – стабільно, щороку, – зазначив Володимир Стебницький.

 

Збитків, за попередньою інформацією, завдано на понад 400 мільйонів гривень, зруйновано та пошкождено 278 будівель, затоплено 6136 присадибних ділянок, пошкоджено 5300 гектарів сільськогосподарських угідь.

 

 

Фото - з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://gk-press.if.ua/naslidky-styhiyi-na-remont-damb-prykarpattya-potribno-ponad-60-miljoniv/

 

Переглядів: 350 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024