Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 29 » Служба розшуку Львівської ОО ТЧХУ – в дії: Встановлено адресу ще одного захоронення на запит родичів
21:47
Служба розшуку Львівської ОО ТЧХУ – в дії: Встановлено адресу ще одного захоронення на запит родичів

 

БЕЗІМЕННИХ МОГИЛ - ПОМЕНШАЛО

 

 

 

 

 

 

Львівська ОО ТЧХУ допомогла родичам знайти

могилу часів Другої світової війни їхнього батька.

 

 

Родинний зв'язок міцніший всіляких ланцюгів. Люди шукають втрачені через різні причин родинні зв"язки, шукають родинне коріння, але найсумнішим є пошук близьких, які загинули під час воєн і невідомо де спочивають. І пройдені роки невідомості не стирають біль втрати, а спонукають до нових пошуків для заспокоєння душі.

 

Так і Марія Василівна із Золочева, що на Львівщині, мала великий смуток на душі, бо була одержана похоронка, що загинув тато, Василь Матвійович під час Другої світової війни в Польщі і місто загибелі було вказане, але такого міста на карті Польщі Марія Василівна не могла віднайти.

 

Тож п. Марія часто розповідала внукам про свого тата, про їх дідуся і мріяла віднайти його могилу та разом з внуками відвідати.

 

Внуки виросли, а вік пані Марії став соліднішим і вже за віком та станом здоров'я не могла би їхати на могилу батька і тому дала наказ внукам не тільки знайти місце захоронення діда, а ще привезти фотографії з місця вічного спокою батька.

 

Внук Ярослав, який від знайомих дізнався про роботу Служби розшуку з ВРЗ - послуг, прийшов у Львівську обласну організацію ТЧХУ з проханням допомогти розшукати могилу прадіда, який загинув під час Другої світової війни і розповів, що він хоче виконати наказ бабці, але не представляє, як буде шукати в Польщі самотужки захоронення, навіть знаючи назву міста, але не знаючи місця захоронення ,тому і звернувся за допомогою в Червоний Хрест.

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, Ярослав, одержуючи довідку Українського Червоного Хреста, видану на підставі підтвердження Польського Червоного Хреста про місце перезахоронення на радянський військовий цвинтар і увічнення пам'яті Сала Василя Матвійовича, щиро висловив свою подяку та подяку від всієї родини і дочок загиблого, - Марії та Єви, - та внуків, - Ярослава та Наталі, - працівникам Служби розшуку Українського та Польського Червоних Хрестів, які завдячуючи співпраці дають змогу відвідати місце вічного спочинку їхнього батька та дідуся, який героїчно загинув, захищаючи рідну українську землю та людство від фашистської навали.

 

«Тепер, - говорить Ярослав, - я готовий виконати наказ бабці: відвідати могилу її тата та привезти фотографію з місця захоронення, так як тепер чітко знаю, де в Польщі місце захоронення прадіда Василя».

 

Ми знову і знову повторюємо, що кожна людина має право знати про долю своїх близьких людей, про місце поховання родичів, які загинули під час війни, щоб відвідати місце спочинку та склонити голови і вшанувати їх пам'ять.

 

От для цього і призначена робота Служби розшуку, створена у червні 1992 р. єдина служба в державі, яка безкоштовно, згідно з міжнародними правилами здійснює практичні заходи з питань з'ясування долі членів роз'єднаних сімей, що постраждали внаслідок збройних конфліктів, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій й одним з іі напрямів - є: розшук та з"ясування стану могил захисників Батьківщини, які загинули за її межами під час Другої світової війни, а також військових поховань громадян інших держав в Україні.

Більше 60% звернень стосуються Другої світової війни, наслідки якої продовжують відлунювати в людських долях.

 

Фото – автора

Ніна Добренька,

директор МСЦ Льввської ОО ТЧХУ, відповідальна з питань розшуку

 

Переглядів: 374 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 07:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024