Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 30 » Львівська ОО ТЧХУ провела майстер-клас з першої допомоги у 8-ому апеляційному адміністративному суді
19:15
Львівська ОО ТЧХУ провела майстер-клас з першої допомоги у 8-ому апеляційному адміністративному суді

 

ДО  НЕПЕРЕДБАЧУВАНОГО – ГОТОВІ!

 

 

 

 

 

 

 

У 8-ому апеляційному адміністративному суді (ААС) відбувся семінар «Забезпечення безперервної діяльності суду

в умовах надзвичайних ситуацій», для учасників якого Червоний Хрест провів майстер-клас з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

30 травня 2019 року у 8-ому апеляційному адміністративному суді для його співробітників пройшов семінар на тему: «Забезпечення безперервної діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій». Для них Львівська обласна організація ТЧХУ провела майстер-клас з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест представляли - інструктор з першої допомоги Львівської ОО ТЧХУ Надія Масюк та голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк, також інструктор з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

На майстер-класі було продемонстровано типові прийоми першої допомоги при найпоширеніших надзвичайних ситуаціях, починаючи від постановки потерпілого в стабільне положення і закінчуючи допомогою при удушенні.

 

 

 

 

 

 

Судді, бачачи  прийоми надавання першої допомоги потерпілому, що подавився, не втрималися від жартів над добровольцем, який викликався на цю роль.

 

 

 

 

 

 

Вцілому навчання першій допомозі проходило легко, весело та ефективно навіть тоді, коли мова зайшла про досить сумні речі – зупинку кровотечі і накладання бинтів на уражені кінцівки, корпус, інші частини тіла.

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на жарти, добровольців на роль рятівників і постраждалих не бракувало особливо тоді, коли відпрацьовували на манекені легенево - серцеву реанімацію.

 

 

 

 

 

 

Атмосфера дружелюбності і легкості контакту з аудиторією мала своє пояснення: 17 травня відбувся семінар, організований за сприяння українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні у співпраці із ТУ ДСА України в Львівській області.

 

 

 

 

 


На ньому Червоний Хрест проводив аналогічний семінар і 20 працівників апарату Восьмого ААС на чолі із керівником апарату суду Сергієм Пашковським пройшли навчання та отримали сертифікати, що засвідчили готовність до забезпечення діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

«Саме це і спонукало провести додатково майстер-клас з першої допомоги для решти колективу, який не брав участі у тому першому семінарі», - пояснила працівник суду Оксана Котовська.

 

 

 

 

 

 

 

На майстер-класі у Восьмому ААС була присутня також помічник голови суду Зоряна Поворозник, котрій червонохрестівці вручили на згадку кишеньковий довідник з першої допомоги, виданий Товариством Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

 

І треба сказати, що цей кишеньковий довідник відразу знайшов серед учасників майстер-класу з першої допомоги своїх вдячних читачів.

 

 

 

 

 

 

Тож з впевненістю можна сказати, що в цьому колективі до непередбачуваних ситуацій – готові.

 

 

Фото - Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської обласної організації ТЧХУ

Переглядів: 364 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024