Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 31 » Мешканцям прифронтових сіл МКЧХ подарував корів породи «Гольштин» (ВІДЕО)
14:22
Мешканцям прифронтових сіл МКЧХ подарував корів породи «Гольштин» (ВІДЕО)

 

«РОГАТА» ДОПОМОГА

 

 

 

 

 

 

 

Допомагають збільшити надої у прифронтових селах та поліпшити

поголів'я представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

Мешканці прифронтових сіл на Луганщині отримали гуманітарну допомогу – велику рогату худобу. Такий подарунок місцевим зробили представники Міжнародної організації Червоного Хреста. Як відреагували мешканці Кримського, дізнавалася Вікторія Ковальова.

"Зорька! Ну, ніколи тобі сьогодні відпочивати! Так! Молодець! Артистка!", - тішиться подарунком мешканка Кримського.

 

Для родини Галини Ємцевої корова – єдине джерело доходу. З початком війни працювати в селі взагалі стало ніде. Тож люди виживають здебільшого завдяки домашньому господарству.

"У нас санаторій був – багато люди робили в санаторії. На шахти возили. У нас же Петроградка поряд. І Тошківка у нас поряд. Усе ж розпалося. Як воно вже п’ятий рік війна... Всі розбігалися, всі повтікали", – скаржиться місцева жителька Тетяна Гонтар.

 

У родинах Гонтар та Ємцевих – по дві корови. Нині готуються зустріти поповнення.

"Це стійло, куди ми поставимо корівку. Ми її не поставимо до інших корівок, тому що не можна разом робити: це одне стадо, то інше стадо. Потрібно, щоб звикли. Вони будуть звикати на галявині, там, у нас на випасі. А потім поступово будемо поміщати в ті сараї, де знаходяться корівки", – розповідає Галина Ємцева.

 

Допомагають збільшити надої у прифронтових селах та поліпшити поголів'я представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

"Ми підтримуємо родини, які розводять велику рогату худобу. І ми розуміємо, що відновити цю діяльність їм дуже складно, оскільки в цей період вони не матимуть доступу до пасовищ, бо ці території були заміновані. У них не було грошей і можливості забезпечити всім необхідним господарство. І саме для цього розпочався цей проект", – зазначає делегат Міжнародного комітету Червоного Хреста Етер Лотішвілі.

 

Мешканцям Кримського благодійники подарували тільних корів породи голштин. Телят, які невдовзі з'являться на світ, нові господарі, за програмою Червоного Хреста, мають віддати іншим мешканцям Кримського.

 

"Тут ітиметься не лише про доходи, які люди мали, а й про те, щоб поліпшити якість популяції щодо племінних показників. Невдовзі з'являться телята. Можна буде загалом підвищити якість стада", – пояснює делегат Червоного Хреста.

Усього до прифронтових населених пунктів Луганщини благодійники привезли два десятки корів.

 

 

 

 

 

 

Співавтори - Вікторія Ковальова, Петро Ковальов, Луганська область, "5 канал".

 

Фото – скрін-шот з відео

За джерелом:

https://www.5.ua/regiony/rohata-dopomoha-meshkantsiam-pryfrontovykh-sil-blahodiinyky-podaruvaly-koriv-porody-holshtyn-video-193318.html

 

 

Переглядів: 418 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 14:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024