Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 31 » Медичний канабіс знижує тремор, забудькуватість та біль - ЦГЗ
17:36
Медичний канабіс знижує тремор, забудькуватість та біль - ЦГЗ

 

ОБЕЗБОЛЮВАННЯ – ВАЖКА ПРОБЛЕМА

 

 

 

 

 

 

Використання медичного канабісу у лікуванні пацієнтів з багатьма хворобами виявило свою доказовість

й ефективність і дозволяє важкохворим вести повноцінний спосіб життя, позбавляючи тяжких симптомів.

 

 

 

Про це у коментарі Укрінформу заявив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.

 

“З точки зору громадського здоров’я, ми говоримо про доступ до медичної марихуани у розумінні ефективної медичної допомоги. В Україні є дуже велика кількість людей, які страждають на хронічні захворювання, і яким би медичний канабіс зміг би допомогти. Йде мова про саме медичний канабіс та декриміналізацію його використання”, - зазначив Курпіта.

 

Він підкреслив, що медичний канабіс є дуже ефективним у лікуванні пацієнтів з онкологічними захворюваннями, з розсіяним склерозом, за хворобі Альцгеймера.

 

“При вживанні медичного канабісу зменшуються або й зникають такі симптоми, як тремор, забудькуватість, значно знижується больові відчуття, йде нудота. Загалом, поліпшується якість життя, тож люди можуть ефективно жити. І це є найголовнішим. Є форми, які дозволяють використовувати цей засіб як для дорослих пацієнтів, так і для дітей”, - зауважив Курпіта.

 

За його словами, контроль за обігом медичного канабісу не є проблемою для нашого суспільства.

 

“Якщо держава приймає рішення щодо декриміналізації медичного канабісу, вона може контролювати його використання. Це — нові підходи, що стосуються переходу від політики регулювання та залякування до політики контролю та врегулювання. До того ж, у держави є досвід конролю щодо обігу інших наркотичних реxовин: тютюну та алкоголю”, - наголосив Курпіта.

 

Він підкреслив, що у питаннях застосування медичної марихуани в Україні зважають на досвід інших країн.

 

“Легалізували медичний канабіс, зокрема, Нідерланди, Чехія, Португалія, Німеччина, 11 штатів США, Уругвай та Канада. У США та Португалії, де медичний канабіс легалізовано 16 років тому, фіксується зменшення кількості злочинів з використанням наркотиків”, - сказав Курпіта.

 

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад 2 мільйони людей з тяжкими хворобами потребують призначення медичного канабісу для полегшення свого стану, тому, за словами в.о.міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, МОЗ виступає на надання дозволу на споживання медичного канабісу у нашій державі.

 

Внесений до Верховної Ради проект закону щодо забезпечення фундаментального права на життя (№ 10313) дозволяє обіг рослин коноплі (Cannabis), що містять малі кількості наркотичних речовин, а також лікарських препаратів, вироблених з таких рослин. Зокрема, допускається їх використання у промислових, наукових і навчальних цілях, а також у медичній практиці за призначенням лікаря.

 

Згідно з документом, квоти на культивування канабісу, його виробництво, виготовлення і зберігання не встановлюються. Також скасовується адміністративна і кримінальна відповідальність за легальну діяльність у сфері обігу конопель та продуктів їх перероблювання. Водночас обіг сортів коноплі з високим вмістом наркотичних речовин залишається забороненим, як того й вимагають міжнародні конвенції, котрі ратифікувала Україна.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2712342-medicnij-kanabis-znizue-tremor-zabudkuvatist-ta-bil-cgz.html

 

Читайте також: В Україні понад два мільйони пацієнтів потребують медичного канабісу - Супрун

Переглядів: 364 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 17:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024