Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 1 » У Львові відбулася зустріч експертів на тему: «Як зробити відповідь на спалах кору дієвішою»
21:47
У Львові відбулася зустріч експертів на тему: «Як зробити відповідь на спалах кору дієвішою»

 

ПОШУК НОВИХ ШЛЯХІВ

 

 

 

 

 

 

У Львові в ЗУСДМЦ відбулася зустріч групи експертів

на тему: «Як зробити відповідь на спалах кору дієвішою».

 

 

 

З початку року на кір в Україні захворіли понад 50 тисяч людей. Як зробити відповідь на спалах кору дієвішою обговорили на засіданні групи експертів у Львові, в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі за підтримки ЮНІСЕФ та департаменту охорони здоров'я.

 

 

 

 

 

 

Драгослав Попович, міжнародний радник ЮНІСЕФ з питань охорони здоров’я і вакцинації зазначив, що багато організацій долучилися до подолання спалаху кору в Україні і Львівщина тут показала успішний досвід.

 

 

 

 

 

 

Про стан захворюваності та охоплення вакцинацією проти кору у Львівській області розповіла експертка Департаменту охорони здоров’я з епідеміології Наталія Іванченко. Основна причина спалаху кору – низьке охоплення щепленнями! Спецоперація на Львівщині: майже 27 тисяч школярів області отримали щеплення.

 

 

 

 

 

 

Медичні заклади області безперебійно забезпечені комбінованою вакциною для профілактики кору, паротиту та краснухи. На залишку в області є близько 57 тисячі доз вакцини. Також ведеться щотижневий моніторинг про обсяги проведеної імунізації проти кору серед дитячого та дорослого населення. Нагадаємо, нещодавно МОЗ України скасував вікові обмеження і зараз безоплатно щепитися від кору зможуть і дорослі будь-якого віку.

 

 

 

 

 

 

За словами медичної експертки ЮНІСЕФ Катерини Булавінової, надзвичайно важливо, щоб заклади освіти стали безпечним місцем для навчання. Не менш важливим є захист від кору і самих медиків. Також необхідно впроваджувати ефективні управлінські рішення, освітні модулі в систему освіти медиків, формувати прихильність населення до імунізації.

 

Фото – ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/8157.html

 

Переглядів: 377 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 08:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024