Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 2 » У Києві збирають голоси за дефібрилятори (ВІДЕО)
13:48
У Києві збирають голоси за дефібрилятори (ВІДЕО)

 

ЗБІР ГОЛОСІВ

 

 

 

 

 

 

У Києві збирають голоси за дефібрилятори: для чого це потрібно і як підтримати ініціативу

 

 

За півроку у столичному метро після раптової зупинки серця померли 15 людей. Запобігти такій статистиці хочуть активісти ініціативи "РеаніМетро". Вони пропонують встановити дефібрилятори на кожній станції підземки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дефібрилятор - це апарат для запуску серця. Після раптової зупинки органа людина живе максимум 5 хвилин, а далі клітини мозку без кисню починають відмирати. Переносний апарат запустить його.Дефібрилятори з україномовним перекладом активісти проекту "РеаніМетро" пропонують встановити на кожній станції підземки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Дефібрилятором може користуватися навіть людина, яка не проходила жодних курсів з першої допомоги. Достатньо просто принести коробочку і слухати голосові команди», – зазначила співавторка ініціативи "РеаніМетро", тренерка з першої допомоги у Загоні швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Людмила Макарова (на знімку – крайня справа).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проект "РеаніМетро" подали на голосування Громадського бюджету Києва. Один дефібрилятор коштує 60 тисяч гривень, тому кожну станцію виділили в окремий проект. І збирають голоси у столичних парках. Для цього мають менше тижня – до 6 червня.

 

"В першу чергу ми хочемо зібрати голоси за пересадкові станції. Вони об'єднані у два проекти по 3 станції – 510 і 511. На ці проекти потрібно зібрати по 1200 голосів", – розповіла Людмила Макарова.

 

Як проголосувати:

 

Треба відкрити віконце і вже тоді тиснути на фіолетову кнопку голосування.

 

  1. Кожен киянин може голосувати за 5 проектів. На сайті громадського бюджету потрібно спершу зареєструватися.
  2. Через банкID, це через вашу банківську карту, яка відкритка у Києві та підтверджує, що ви киянин. Гроші за це не знімають.
  3. Далі знайти в меню проектів на 2020 рік пропозиції "РеаніМетро."

 

 

Розмістять дефібрилятори на станціях майже так само, які пожежні пости із вогнегасниками. Але в спеціальний антивандальних шафах із сигналізацією, аби їх не зіпсували на платформі

 

 

 

 

 

 

 

 

Також проведуть тренінг працівникам метро і поставлять на кожну станцію по 2 аптечки . Бо поки кажуть, скринька першої допомоги є лише для працівників і вона запломбована. А чергові станцій не знають основ першої допомоги.

У метро такий проект підтримують. Проте, кажуть, що на нього треба щонайменше два-три роки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Були на перемовинах з Центром громадського здоров'я, вони теж готові підключатися. Треба зрозуміти місця, зрозуміти конкретну необхідність, ми готові бути пілотом проекту», – наголосила речниця Київського метрополітену Наталія Макогон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стоять такі апарати в європейських містах – і не лише в метро, а й в ресторанах, музеях. За їх відсутність можуть штрафувати. Кияни погоджуються, таку практику потрібно запровадити і нам. Найбільше поки назбирали голосів для встановлення на Вокзальній, Шулявській та Політехнічний інститут. Якщо так врятують бодай одне життя, кажуть активісти, зусилля вже не марні.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

Ініціатива РеаніМетро зараз і до 6 червня з усіх сил збирає голоси жителів Києва за встановлення дефібриляторів на станціях метро. Хто готовий допомагати, додавайтеся у координаційний чат РеаніМетро за лінком https://t.me/joinchat/B9oEn1X_wdd_qc3ix9bdHA. Хай щастить!

 

 

 

 

 

 

Фото – із соцмереж та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://24tv.ua/health/_n1161120

 

 

Переглядів: 410 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 06:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024