Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 2 » Служба розшуку Львівської ОО ТЧХУ – в дії: Племінниця отримала архів свого дядька з Німеччини і шукає зараз його могилу
21:52
Служба розшуку Львівської ОО ТЧХУ – в дії: Племінниця отримала архів свого дядька з Німеччини і шукає зараз його могилу

 

ВИКОНУЮЧИ ВОЛЮ БАТЬКА

 

 

 

 

 

 

2 червня, в неділю, племінниця отримала у Львівській ОО ТЧХУ

бандероль з Німеччини з точним описом захоронення свого дядька.

 

 

 

 

 

 

 

Друга світова війна, незважаючи на те, що закінчилася 74 роки тому, все ще тримає у таємниці долі тисяч і тисяч своїх учасників. Таємницею оповите і місце захоронення дядька Любові Іванівни Баран, мешканки м. Нового Роздолу, що на Львівщині, але знайшовся його архів і це вселяє надію, що могилу незабаром знайдуть також.

 

 

 

 

 

 

 

Служба розшуку Червоного Хреста Німеччини у супровідному листі написали п. Любі: «Ми дякуємо співробітникам Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України м. Києва та м. Львова за те, що їм вдалося знайти вас, у зв'язку з чим документи колишнього остарбайтера, робітника Георгія Барана, нарешті знайдуть достойне місце в архівах близьких йому людей».

 

 

 

 

 

 

 

В описі переліку документів в бандеролі зазначалося, що німецька сторона пересилає: 13 документів, 13 фотографій, З поштових листівки, 1 портмоне,1 обкладинку від записної книжки, 1 чохол для фотографій, 2 монети.

 

 

 

 

 

 

 

Любов Іванівна бережно знайомилася з надісланими документами. До кожного з них доторкалася, як до реліквії.

 

 

 

 

 

 

 

"Шкода, що батько не дожив до цього часу і не зможе побачити на власні очі речі свого рідного брата. Шкода, що ще не встановлено точне місце його захоронення", - поділилася своїми думками Любов Іванівна після знайомства з документами з відповідальною за справи розшуку у ЛОО ТЧХУ Ніною Добренькою, завдяки котрій у значній мірі вдалося розшукати його архівні документи у Німеччині.

 

 

 

 

 

 

 

Любов Іванівна дякує всім службам, які долучилися до пошуку: Міжнародній Службі Розшуку (МСР), що в м. Арользен в Німеччині, Службам розшуку Червоного Хреста Німеччини та України, Львівській ОО ТЧХУ. Вона  планує поїхати в Німеччину відразу ж, як тільки буде встановлено точне місце захоронення, щоб покласти квіти на могилу дядька. Ніщо не забуто, ніхто не забутий!

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 447 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024