Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 5 » 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища
09:11
5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

 

ВСЕПЛАНЕТНИЙ ПОХІД ЗА ЧИСТОТУ ПОВІТРЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

 

 

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 15 грудня 1972 року, і з того часу його щороку відзначають в усьому світі.

 

Вибір цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день – 5 червня 1972 року – в Стокгольмі (Швеція) почала роботу Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, за результатами якої було створено ЮНЕП – Програму ООН з навколишнього середовища.

 

Приводом для проведення цієї всесвітньої акції стало звернення, що надійшло 11 травня 1971 року Генеральному секретареві ООН, яке підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому в зв’язку із забрудненням навколишнього середовища, тому «червоною ниткою» у зверненні стали слова: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить з нами».

 

Метою цієї всесвітньої акції є привернення уваги світової громадськості до проблем планети Земля та навколишнього середовища, а також стимулювання політичного інтересу і відповідних дій.

 

Відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища розраховане на те, щоб залучити якомога більше людей до охорони навколишнього середовища, дати народам світу можливість активно сприяти збалансованому й справедливому розвитку, розумінню того, що основною рушійною силою у зміні підходів до природоохоронних питань є громади та громадяни, а також роз’яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було безпечніше й благополучне майбутнє.

 

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця, до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють своїми викидами повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці, до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті. Головну загрозу довкіллю становить людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.

 

Приймаючою країною відзначення Всесвітнього дня довкілля 2019 року, тема якого - забруднення повітря, стане Китай.

 

Як зазначають організатори, щорічно внаслідок забруднення повітря в світі передчасно помирає близько 7 мільйонів людей, з яких близько 4 мільйонів - в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Цьогорічна тема закликає уряди, промисловість, суспільства і громадян об'єднатися для вивчення можливостей відновлюваної енергетики та "зелених" технологій для поліпшення якості повітря в містах і регіонах світу.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://www.ecoleague.net/forumy-konferentsii-kruhli-stoly-seminary/ekolohichnyi-kalendar/cherven/item/351-vsesvitnii-den-okhorony-navkolyshnoho-seredovyshcha

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2714851-sogodni-vsesvitnij-den-dovkilla.html

 

Читайте також: Нашестя метеликів – розплата за людську необачність

 

Переглядів: 333 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024