Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 9 » Сьогодні - Міжнародний день друзів
15:28
Сьогодні - Міжнародний день друзів

 

... НЕ ЗАЛИШИТЬ В БІДІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми могли би пожартувати про те, що 9 червня відзначають День серіалу "Друзі",

але не будемо.  Дружба - вічна і властива як людині минулого, так і сучасного світу.

 

 

 

Тому tochka.net розповість тобі історію про те, як з'явився Міжнародний день друзів.

 

Є кілька версій того, як з'явилося це свято. Звичайно, можна було б спробувати прив'язати його до серіалу, про який ми відразу згадали, але проблема в тому, що ані дата першої серії (22 вересня 1994 роки), ані дата останньої (6 травня 2004 роки) з днем ​​святкування не збігаються. Так що історія свята достовірних коренів не має.

За однією з версій, все почалося в 1935 році в Сполучених Штатах Америки. Тоді парламент США вирішив, що відзначати Національний день дружби кожної першої неділі серпня - чудова ідея. Правда, з часом назва свята змінилася і в календарі з'явився Міжнародний день друзів.

 

Згідно з іншою версією, День друзів - неофіційне свято, яке виникло само по собі, коли міжнародне співтовариство вирішило, що потрібно хоча б раз на рік повністю віддавати себе друзям. Правда, ця версія сумнівна, так як 30 липня відзначається Міжнародний день дружби. Виходить, своїм близьким приятелям ми присвячуємо вже цілих два дні.

 

Хоча, є і третя версія. Можливо, цей день виник завдяки соціальним мережам. Наприклад, мережі Facebook, яка таким чином підвищувала активність користувачів. Адже багато хто із задоволенням ділиться відео з друзями або надсилає їм картинки.

 

 

Як не крути і не кажи, що 9 червня свято неофіційне, у нього вже є свої традиції.

 

Традиції Міжнародного дня друзів

 

Оскільки День друзів - літнє свято, більшість людей проводить його на природі. Найвідповідальніші зазвичай беруть ініціативу і збирають всіх на шашлики або барбекю. Або ж, якщо відірватися від міської суєти - нездійсненна місія, збираються в боулінгу, барі або у когось в гостях.

 

Соціальні мережі активно підтримують традиції дня друзів і пропонують своїм користувачам в цей день розіслати друзям відео - привітання або написати повідомлення. До речі, цю традицію підтримують не всі.

 

Часто в Міжнародний день друзів віртуальний світ ділиться на два табори - одні на всю радіють святу, другі обурюються напливу вітальних листівок в стрічці і повідомленнях. Хоча, можливо, такий поділ на два табори теж можна віднести до традицій?

 

Традиційно в Міжнародний день друзів люди обмінюються браслетами. Так-так, саме такими, які деякі з нас плели в оздоровчих таборах.

 

Що дарувати в Міжнародний день друзів?

 

Звичайно, ти, як ніхто, знаєш, що буде до душі твоїй подрузі або другу, але іноді фантазія вичерпується. Ми вирішили полегшити тобі життя і склали підбірку подарунків.

 

  • Подарунок своїми руками

Ми не пропонуємо тобі дарувати другу колобка з пластиліну (хоча, якщо для вас це щось значить, то чому б і ні), але зробити щось самостійно ти цілком можеш. Наприклад, колаж з ваших безглуздих фото або відео з яскравими моментами з вашого життя. Ще одна ідея - щоденник вашої дружби. Можеш вклеїти в красивий блокнот знімки, зробити сторінки з таємницями і запропонувати подруги продовжувати вести цей щоденник разом.

 

  • Спогади

Ти помічала, що різні люди по-різному запам'ятовують все, що відбувається? Якщо ти підготуєшся заздалегідь, то можеш завести журнал моментів і записати в ньому всілякі приємні дрібниці - як весело ви зустріли Новий рік, як довго ти шукала подарунок до Дня народження або нудьгувала, поки друг був у відрядженні.

 

  • Прикраса

Це може бути і дорогоцінний браслет з гравіюванням, і той самий браслет дружби, про який ми говорили раніше. А ще ти можеш згадати дитинство і пошукати парні кулони з написом "Кращі друзі". Хоча, якщо один у тебе не один, то ти можеш дзвеніти своїми половинками, якщо одягнеш все відразу.

 

  • Щось спільне

Замов другу й собі парні футболки, кепки або сумки. Так навіть здалеку можна буде зрозуміти, що ви - команда. Правда, готуйся до того, що друг може надягати такий подарунок тільки у свята.

Тільки пам'ятай - можна подарувати будь-який подарунок, але головне - залишатися друзями завжди, а не тільки у свята.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://lady.tochka.net/ua/78808-mezhdunarodnyy-den-druzey-vse-chto-ty-ne-znala-ob-etom-prazdnike/

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ:Третій зайвий, або Убий свою подругу

 

 

 

Переглядів: 347 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024