Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 12 » Візит делегації м. Вишгорода, що на Київщині, до побратимів з м. Раквере (Естонія)
10:01
Візит делегації м. Вишгорода, що на Київщині, до побратимів з м. Раквере (Естонія)

 

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВИШГОРОДА - ПРО ВІЗИТ В ЕСТОНІЮ

 

 

 

 

 

 

«Естонці хочуть знати, чим Вишгород приваблює молодь», - міський голова Олексій Момот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вишгород прагне розвивати й поглиблювати співпрацю з містами-побратимами із зарубіжних країн. Зокрема, нині після тривалої перерви відновлюються стосунки з Раквере (Естонія). Днями Раквере відсвяткував День міста, і на цей захід мер Марко Торма запросив делегацію з Вишгорода.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Відбувся дуже теплий прийом та цікава зустріч в плані обміну досвідом. Нам показали господарство міста, соціальні об’єкти та інфраструктуру, - зауважив міський голова Вишгорода Олексій Момот. - З мером ми обговорили багато питань. Візит естонської делегації прийматимемо у вересні цього року. Їм дуже цікавий розвиток Вишгорода, те, чим місто приваблює молодь. Адже влада Раквере зауважує, що попри створення всіх належних умов для проживання, спостерігається тенденція до відтоку молодого населення. Вкотре я почув від естонців, а раніше вже чув від німців та італійців, що приріст молоді у нашому місті – це великий плюс».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олексій Момот подякував побратимам з Раквере за співпрацю з районною організацією Товариства Червоного Хреста України, за реанімобілі для потреб ООС, ліки та медичне обладнання для лікарні у Вишгороді, за гуманітарну допомогу для вимушених переселенців зі Сходу України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також міський голова розповів про те, як у Раквере святкують день міста. «Це наймасштабніше святкування в році, яке проходить чотири дні. Працювали 34 локації – концерти, спортивні змагання, виставки, ярмарки та розваги дітям. Здавалося б, що все традиційно… але, щороку додається нова родзинка. Цьогоріч – це банний фестиваль. На центральній площі міста зібрали 20 найкращих пересувних саун регіону, де могли попаритися всі бажаючі, а разом з ними і мер, який додавав колоритності натовпу в купальниках з шашликами та пивом. Звісно, що я на хвилину уявив реакцію наших містян на таке дійство перед адмінбудинком у Вишгороді», - поділився своїми спостереженнями Олексій Момот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свою розповідь міський голова завершив зауваженням, що Раквере відкрите для найнезвичайніших концертів і рок - та джаз - фестивалів, народної музики тощо. Саме таку локацію міський голова Вишгорода прагне облаштувати на набережній Дніпра.

 

 

Фото з Фейсбук - сторінки Олексія Момота

За джерелом:

https://www.poglyad.tv/estontsi-hochut-znaty-chym-vyshgorod-pryvablyuye-molod/

 

Переглядів: 343 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 17:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024