Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 14 » У Львівському обласному центрі служби крові відбувся брифінг з нагоди Всесвітнього дня донора крові.
11:11
У Львівському обласному центрі служби крові відбувся брифінг з нагоди Всесвітнього дня донора крові.

 

ШЛЯХЕТНІСТЬ - НАРОДЖУЄТЬСЯ ТУТ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 14 червня, у Львівському обласному центрі служби крові відбувся брифінг з нагоди Всесвітнього дня донора.

 

 

 

 

 

 

 

 

Звідусіль з'їхалися журналісти з кінооператорами, щоб привітати цей колектив з їх професійним святом і достойно висвітлити роботу їх медичного закладу у різних засобах масової інформації. Ми також взяли участь у цій непересічній акції. Це тим більш актуально,  що у Центрі служби крові ось уже два десятки років діє первинна організація Личаківської РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Очолює його Ігор Горбаль, заступник головного лікаря Львівського обласного центру служби крові. Даючи журналістам інтерв'ю, він розповів як правильно підготуватися до здачі крові: «Перед здачею крові необхідно відмовитися від жирної, смаженої, гострої, копченої їжі, молочних продуктів, яєць за 24 години; не вживати ліки, що містять аспірин та анальгетики, за 72 годин до здачі крові; утриматися від вживання алкоголю за 48 годин. Поснідайте вранці легко, утримайтесь від паління за 2 години до здачі крові та перед здачею крові випийте солодкого чаю».

 

 

 

 

 

 

 

Ярослав Дяків, головний лікар Львівського обласного центру служби крові, експерт департаменту охорони здоров’я ЛОДА з трансфузіології, доповнив розповідь свого заступника, голови первинного осередку Червоного Хреста Ігоря Горбаля: «Донорство – це надзвичайно благородна річ, тому насамперед дякую тим людям, які здають кров і рятують чиєсь життя. Ми би, звичайно, хотіли, щоб День донора був кожен день, аби запаси крові не закінчувалися. В області заготовляється 10 000 літрів крові, в ідеалі мало б бути – 14 000. Критерії для донора: бути здоровим, повнолітнім та вага тіла має перевищувати 50 кг. Обстеження донорів відбувається за світовими стандартами. Донорами не можуть бути особи — носії ВІЛ-інфекції, сифілісу, вірусних гепатитів В і С. Від донора до реципієнта має переливатися виключно кров однієї групи і того ж резусу».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До цього додамо, що у всьому світі виникає потреба переливання крові щомиті. Кожен донор, який здає кров, робить свій безцінний внесок в рятуванні життів багатьох людей. Адже кров — це така субстанція, яку неможливо купити в аптеці чи виготовити на фармацевтичному заводі. Врятувати людей, які потребують переливання крові, чи лікування її препаратами, можуть лише донори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І ці люди, котрі ступили на стежину дарувальника крові у юності, дуже добре розуміють це навіть ставши дорослими. Це підтверджує багато прикладів. Головний інженер ПП «Професійні системи безпеки» Євген Миколишин, наприклад, пластун з 1998 р., донором став у 2000 р. І з тих пір щороку здає тут кров. Це водночас і його відгук на заклик здавати кров старшопластунського куреня «Лісові чорти» з Києва до своїх побратимів не лише у столиці, але й у Львові та Івано-Франківську.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед тих, хто прийшов сьогодні здавати кров, були студенти Львівського державного університету безпеки і життєдіяльності Андрій Гаврилюк та Микола Швець, котрий 1 раз уже був у ролі донора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Студентів у Центр здачі крові привів Олексій Авраменко, декан факультету №1, на якому готують слідчих для МВС у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Охочих стати цього Дня донорами крові зголосилося 20 студентів з першого та другого курсів. Вони добре розуміють, що у воюючій країні, донорство має особливе значення: кров потрібна для військових госпіталів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таке ж розуміння мають і працівники «Сов.Сервісу» та «Агрокультбанку», котрі прийшли здавати сьогодні кров разом із студентами. Їх підтримали робітники з Обленерго та Ощадбанку, котрі здали кров дещо раніше.

Якщо ж підсумовувати в цілому, то з початку року у Львівському обласному ЦСК здали кров 5200 осіб. Було зроблено 5 волонтерських виїздів, завдяки чому здали кров ще 210 донорів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди Всесвітнього дня донора крові редакція сайту бажає усім дарувальникам крові – благополуччя, здоров’я, достатку! Нехай у ваших серцях не вичерпується любов і доброта! Хто ще не став донором, закликаємо приєднуватися до людей шляхетної вдачі, котрі дарують кров для порятунку життя постраждалим!

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 375 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024