Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 16 » Сьогодні українські медики відзначають своє професійне свято - День медичного працівника.
09:42
Сьогодні українські медики відзначають своє професійне свято - День медичного працівника.

СВЯТО ТИХ, ХТО НА ВАРТІ НАШОГО ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

Свято встановлене згідно з Указом Президента від 3 червня 1994 р.

і відзначається з тих пір кожного року в третю неділю червня.

 

Цей день – професійне свято усіх тих, то пов’язав своє життя з медициною. А це не лише лікарі, а й фельдшери, медсестри, санітари.

 

Цікаво, що медики ще двічі на рік мають привід для святкування – 12 травня у День медичної сестри та в перший понеділок жовтня у Міжнародний день лікаря.

 

Україні є ким і чим пишатися. Її внесок в галузь медицини надзвичайно великий. Без наукових відкриттів у вивчення людини і збереження її здоров’я, зроблених видатними земляками, світова наука є неповною.

 

Вчені - медики і лікарі України, часто ризикуючи власним життям, рятували людство від страшних епідемій, знаходили ефективні методи діагностики і лікування тяжких хвороб.

 

Вітчизняна медицина немислима без імен Миколи Амосова, Володимира Беца, Олександра Богомольця, Данила Заболотного, Іллі Мечникова, Миколи Стражеска та багато інших.

 

Чимало представників української медицини, одні з яких, не маючи можливості розвивати національну науку, змушені були працювати в «чужих землях», а інші, хоч і досягли видатних успіхів на батьківщині, лишилися невідомими світові, а з часом були призабуті й на рідній землі.

 

Нині українські медики, так само як і українське суспільство, переживають непрості часи: збройний конфлікт на сході нашої країни, безгрошів’я, падіння престижу професії, реформування медичної галузі.

 

Втім, попри негатив, попри інерцію і спротив консерваторів, зміни відбуваються. Хочеться вірити, що в результаті цього стане ліпше всім: і українським хворим, і українським медикам.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2721399-16-cervna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 329 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024