Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 17 » Міжнародний Комітет Червоного Хреста започаткував цього року підтримку родин, що займаються бджільництвом (ВІДЕО)
19:53
Міжнародний Комітет Червоного Хреста започаткував цього року підтримку родин, що займаються бджільництвом (ВІДЕО)

 

ЦЕНТР РЕМОНТУ ВУЛИКІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пілотний проект із підтримки родин, які займаються бджільництвом,  МКЧХ започаткував цього року.


 

 

Сервісний центр з ремонту та виготовлення вуликів працює у прифронтовій Миколаївці на Донеччині. Створили його переселенці з Донецька завдяки  МКЧХ. Як зводяться будинки для бджіл, бачили кореспонденти "5 каналу".

 

До Миколаївки Олег Нут разом із родиною переїхав із Донецька, коли бойовики почали обстрілювати місто. У прифронтовому селі його професія бухгалтера виявилася  незатребуваною.

 

"Тут вже до цього не було за моєю спеціальністю роботи. Тут залишилася частина від колгоспу, у них один бухгалтер і все, більше нікого немає. А так зі структури більше нічого немає, де б я міг влаштуватися. Найближче місто - це у нас Волноваха, але Волноваха зараз теж в депресії", - пояснює Олег.

 

Чоловік спробував себе у столярній справі – ремонтував сусідам вікна та двері, а також вулики для бджіл. Незабаром сам навчився їх виготовляти, адже в селі на них є попит. Проте, без якісного обладнання таке виробництво забирало багато часу. Придбати необхідні деревообробні верстати Олегу допоміг Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

 

"Я за один раз виготовляю приблизно 4 вулики або 8. І кожен верстат налаштовується на одну або дві операції. Тобто, багато часу займає, щоб перебудувати цей верстат. Зараз, у зв'язку з тим, що мені допоміг МКЧХ, у мене практично під кожну операцію є виставлені настройки на кожному верстаті", - пояснює чоловік.

 

Нове обладнання значно прискорило виробничий процес. Тепер на виготовлення одного вулика Олег витрачає день.

 

Потенційний клієнт Олега  - його сусід Григорій. Чоловік займається бджільництвом понад десять років. Нещодавно сам отримав від МКЧХ п'ять вуликів і кошти на придбання бджіл.

 

Пілотний проект із підтримки родин, які займаються бджільництвом, Міжнародний Комітет Червоного Хреста започаткував цього року. Завдяки йому сто тридцять дев'ять мешканців із двадцяти шести прифронтових сіл Волноваського та Маріїнського районів Донеччини отримали все необхідне для розведення бджолосімей.

 

"У набір входило обладнання, входили вулики, 5 штук, до них йдуть укомплектовані рамки, вощина і костюми. Другим етапом цього проекту родини отримали грошовий грант на придбання п'яти бджолосімей", - пояснила співробітниця Маріупольського відділення МКЧХ Марія Панасій.

 

Цього року Міжнародний Комітет Червоного Хреста планує передати бджолярам інвентар для збору меду.

 

 

 

 

Співавтори - Олена Уланова, Олег Корінний, "5 канал"

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

https://www.5.ua/suspilstvo/tsentr-remontu-vulykiv-ta-hroshi-na-bdzholosimi-iak-u-pryfrontovykh-mistakh-vidrodzhuiut-bdzhilnytstvo-194271.html



 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 351 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024