Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 19 » У Львові створили кластер медичного туризму
21:50
У Львові створили кластер медичного туризму

МЕМОРАНДУМ ПРО МЕДИЧНИЙ ТУРИЗМ

 

 

 

 

 

 

Медичний туризм, який набуває популярності в Європі та світі, активно розвивають у Львові.

Місто підписало Меморандум із створеним тут кластером медичного туризму про співпрацю.

 

 

Про це повідомила прес-служба міської ради Львова.

 

 

 

 

 

 

"Ми розширюємо сферу туризму за рахунок нових видів мандрівок. У цьому випадку – це медичний туризм. У місті вже певний час дуже активно й успішно працюють над цією галуззю. Тепер ці зусилля стануть значно потужнішими. Львів має свою успішну історію кластерів, і завжди, коли він створювався, це додавало нових поштовхів для галузі", – зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

 

За словами начальника управління охорони здоров'я ЛМР Володимира Зуба, приватний сектор львівської медицини вже давно готовий для в'їзного медичного туризму. Це – стоматологія, естетична хірургія, репродуктивне здоров’я та деякі інші напрямки, яким дозволено працювати приватно. Діє достатньо велика мережа приватних клінік, які беруть участь у медичному туризмі.

 

У Львові достатньо багато професіоналів, котрі не поступаються рівнем підготовки фахівцям з Європи й Америки, і в комунальних медичних закладах. Впродовж останніх років ЛМР зробила великі кроки для покращення їхньої матеріальної бази, навчання персоналу. Але обмежене бюджетне фінансування стримує можливості комунальних закладів для участі в медичному туризмі. Проте є сподівання, що ситуацію виправить медична реформа.

 

З 1 січня 2020 року ті принципи фінансування, які діють сьогодні, будуть скасовані, а на заміну їм прийдуть інші, які дадуть змогу комунальним медичним закладам активно долучиться до нового кластеру.

 

 

 

 

 

 

Над ідеєю створення кластеру медичного туризму представники бізнесу й міської влади працювали близько року. Засновниками стали 9 провідних приватних клінік Львова, які пропонують послуги у сфері репродуктивної медицини, стоматології, хірургії вен, відновного лікування, косметології, естетичної медицини.

 

Основні цілі створення такого об’єднання — забезпечити ефективний розвиток медичного туризму та суміжних із ним галузей у Львові та області, відкрити медичну спільноту Львова для світу, поліпшити якість життя мешканців міста.

 

 

Фото – прес-служби ЛМР

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/2724026-u-lvovi-stvorili-klaster-medicnogo-turizmu.html

 

Читайте також: Нові маршрути й вінтажна кухня: на Херсонщині стартує соціальний туристичний проект

Переглядів: 517 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024