Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 20 » 20 червня - Всесвітній день біженців
12:33
20 червня - Всесвітній день біженців

«КОЧІВНИКИ» НАШИХ ДНІВ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, з ініціативи ООН, відзначається Всесвітній день біженців.

 

 

День встановлений згідно з рішенням 55-ї сесії ГА ООН від 4 грудня 2000 року й відзначається з 2001 року водночас з Африканським днем біженця.

 

 

Війни, стихійні лиха, порушення прав людини – головні причини того, чому люди змушені кидати свої домівки й шукати кращого життя деінде. У XX сторіччі кількість біженців стрімко зростала.

 

Намагаючись допомогти понад мільйону біженців після Другої світової війни, 1951 року було засновано Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН).

 

Планувалося, що Управління проіснує три роки, виходячи з міркування, що невдовзі біженці адаптуються у суспільствах, які надали їм притулок; після цього був намір розпустити цю організацію.

 

Однак так не сталося. У 1975 році у світі нараховувалося близько 2,4 мільйона біженців. Через десять років – 10,5 мільйона. У 1995 року кількість людей, що отримали захист та допомогу від УВКБ, зросла до 27,4 мільйона.

 

Нині кількість таких людей сягнула рекордних показників. За даними УВКБ ООН, в світі налічується 68,5 млн біженців та внутрішніх переселенців. Це означає, що кожні дві секунди в світі насильно переміщується 1 особа.

 

Лідерами щодо переселенців стали Сирія, Афганістан, Південний Судан.

На жаль, в списку країн, що мають внутрішніх переселенців вже 5 років є й Україна. Згідно з даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб Мінсоцполітики, на кінець травня 2019 року взято на облік 1 380 977 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим.

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2723961-20-cervna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 343 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024