Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 21 » Туристів запрошують здійснити сходження на гору Лопату в Карпатах
18:17
Туристів запрошують здійснити сходження на гору Лопату в Карпатах

ГОРИ КЛИЧУТЬ

 

 

 

 

 

 

Цими днями група туристів з Сумщини зійшла на гору Лопата – це гірська вершина в межах НПП «Сколівські Бескиди» висотою 1210 метрів над рівнем моря, яка розміщена на хребті Зелем’янка на відстані 8 км на південь від міста Сколе.

 

 

 

 

 

 

 

 

Маршрут на гору Лопата – один з найвідвідуваніших на території парку і привертає увагу вражаючими краєвидами, багатою флорою та фауною, а найголовніше – чистим гірським повітрям.

 

Повертатися назад з вершини найпростіше дорогою, якою і підіймалися, та є можливість перейти на вершину сусідньої гори Кудрявець висота якої 1242,3 м. Відстань переходу всього 500 м на захід від Лопати, і спуск звідти – до села Гребенів.

 

 

 

 

 

 

Також, з гори Лопата можна зійти до села Кам’янка, якщо йти на північний-схід. Спустившись до села, у долину річки Кам’янка можна відвідати відомий у регіоні водоспад Кам’янка та озеро Журавлине.

 

Цей маршрут – чудова фізична вправа для вихідного дня, в результаті якого кожен отримає масу задоволення, прекрасні незабутні спогади та світлини.

 

Група з Сумщини відвідала Сколівщину вперше, та після побаченого пообіцяли приїхати сюди ще. Бо не підкореною залишена ще одна вершину НПП «Сколівські Бескиди» гора Парашка, висота якої 1268,5 м над рівнем моря.

 

 

 

 

 

 

Для організації відпочинку у НПП «Сколівські Бескиди» можна звернутися за номером телефону – (096) 73-52-476.

 

Довідково:

 

До вищезгаданого додамо: туристичні маршрути у Карпатах, особливо в районі Славська, знаходяться під надійною опікою волонтерів Загону швидкого реагування Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України «ГОРС», котрі завжди готові вирушити на виклик у разі надзвичайної ситуації. Це досвідчені гірські рятувальники, які мають великий досвід у цій роботі, і його представники торік побували навіть на горі Монблан, найвищій точці над рівнем моря в Альпах. Нині вони налагоджують співпрацю зі своїми колегами зі Словаччини, Польщі, Чехії, Німеччини, Білорусі. Керує цим дружнім колективом Михайло Яворівський, багатолітній член президії Львівської ОО ТЧХУ.

 

Автор тексту і фотографій - Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=45761

 

Переглядів: 369 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024