Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 22 » Енергосистема опинилась в небезпеці через спеку: в Укренерго зробили заяву
20:18
Енергосистема опинилась в небезпеці через спеку: в Укренерго зробили заяву

СПЕКА

 

 

 

 

 

 

Укренерго попередило про ризик виникнення надзвичайної ситуації

в енергетичній системі через пік споживання електроенергії у зв’язку із спекою.

 

 

Про це повідомила прес-служба Укренерго, передає УНН.

 

"В енергосистемі склалася загрозлива ситуація із забезпеченням балансу виробництва та споживання електроенергії. За останні два тижні в Україні зафіксовані рекордні показники температури повітря, при цьому пік споживання потужності становив 17935 МВт.

 

Для забезпечення балансу в енергосистемі при зростанні температури повітря та піковому споживанні необхідні відповідні резервні маневрові потужності, зокрема, блоки ТЕС, забезпечені паливом", - наголосили в компанії.

При цьому в Укренерго уточнили, що за 10 днів спеки запаси вугілля на складах ТЕС зменшились майже на 10%.

 

У поточних умовах енергосистема України працює з відсутніми нормативними резервами потужності на енергоблоках ТЕС генеруючих компаній. Наразі поза резервом через відсутність вугілля знаходяться 7 блоків ТЕС (4 - ДТЕК і 4 - Центренерго) сумарною встановленою потужністю 2157 МВт. Ситуація ускладнюється виведенням в аварійний ремонт ще 8 блоків ТЕС (6 – Центренерго, 1 – Донбасенерго та 1 — ДТЕК Енерго) на 2320 МВт.

 

"При подальшому підвищенні температури, збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт та відсутності палива на теплових станціях в енергосистемі складеться надзвичайна ситуація. Це значить, що в Укренерго не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках Укренерго може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми", - наголосили в компанії.

 

На думку керівництва Укренерго, вирішити питання може прискорення виведення з ремонтів Трипільської, Зміївської ТЕС ПАТ "Центренерго" та Слов’янської ТЕС "Донбасенерго" або ж включення у роботу газомазутних блоків ТЕС.

 

Крім цього для подальшої надійної роботи енергосистеми необхідно забезпечити стабільність постачання вугілля, зокрема на Криворізьку та Луганську ТЕС "ДТЕК Енерго".

 

З цього приводу Укренерго вже звернулось до РНБО з відповідним листом. Від оперативності прийняття рішення та його виконання наразі залежатиме операційна безпека енергосистеми України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1808579-energosistema-opinilas-v-nebezpetsi-cherez-speku-v-ukrenergo-zrobili-zayavu

 

Переглядів: 329 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024