Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 27 » Сьогодні – вшанування новомучеників УГКЦ
15:52
Сьогодні – вшанування новомучеників УГКЦ

 

ВІРА І МЕДИЦИНА

 

 

 

 

 

 

 

27 червня Українська Греко-Католицька Церква вшановує

блаженних мучеників, котрі віддали життя за віру і Церкву у ХХ ст.

 

 

 

 

Цей день у церковному календарі відзначається щойно 18-ий рік, відтоді, як Іван Павло ІІ беатифікував  новомучеників УГКЦ під час візиту до Львова.

 

 

 

 

 

 

«Кожен з новомучеників нашої Церкви, - підкреслила старшина військової служби за контрактом, голова первинного осередку Червоного Хреста Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Леся Шеремета, - взірець для наслідування. Кожен може собі вибрати того, хто йому більше підходить по характеру і уподобаннях».

Найвідоміші з них — владика Миколай Чарнецький (багато років його могила на Личаківському цвинтарі у Львові, ще до перепоховання у храмі св. Йосафата, збирала сотні паломників); о. Микола Конрад зі Страдчу – прощі туди є традиційними; проголошений Праведником світу о. Омелян Ковч, який загинув у німецькому концтаборі за те, що рятував євреїв і прославився як «парох Майданека». До них уже складені літургічні молитви, намальовані ікони...

 

 

 

 

 

 

Деякі з них є й у Військово – медичному клінічному центрі Західного регіону. Медики і військові капелани – великі друзі. Вони служать одній і тій же справі. Якщо перші стоять на варті душпастирської роботи, то другі – повертають поранених бійців до життя на операційному столі чи в палатах для реабілітації. І дружба ця – не на показ, а від взаємоповаги один до одного.

 

 

 

 

 

 

Дуже часто вони влаштовують спільні прощі до святих місць, як в Україні, так і за кордоном. Леся Степанівна, наприклад, була у складі прочан з ВМКЦ Західного регіону у Страдчі, в Люрді, і навіть у Ватикані.

 

 

 

 

 

 

У Римі їх група цього року була з 20 до 23 травня. Народна мудрість гласить, «Той, хто був у Римі, і не бачив Папи Римського, той не бачив Риму».

 

 

 

 

 

І як це не було важко, але їх, військових медиків з України, таки допустили на аудієнцію до Папи Франциска. Це була велика радість і гордість для простих прочан зі Львова.

 

 

 

 

У Святішого Отця вони у той день отримали благословення. Віра – велика життєдайна сила. Вона допомагає людині долати хвороби, лікує рани, як тілесні, так і душевні, допомагає вибрати дороговказ у власному житті.

 

Фото – з архіву Лесі Шеремети

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 338 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024