Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 28 » Спека в Європі: нові температурні рекорди та масштабні пожежі
16:08
Спека в Європі: нові температурні рекорди та масштабні пожежі

 

ПЕКЕЛЬНА СПЕКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Західна Європа й далі потерпає у ці дні від аномальної спеки.

 

 

В той час, як у Франції зафіксували новий температурний рекорд, в Іспанії вирують масштабні лісові пожежі.

 

Десятки мільйонів європейців стали заручниками тривалої аномальної спеки, що накрила Західну Європі. У четвер, 27 червня, метеорологічна служба Франції зафіксувала новий температурний рекорд для червня з початку спостережень в країні - 41,9 градуса за Цельсієм, передає агенція новин dpa.
 

Стовпчик термометра піднявся до такої рекордної для Франції позначки на одній з метеостанцій у муніципалітеті Сен-Жульєн-де-Пейролас. Метеорологи застерігають, що в наступні дні місцями в Франції температура може досягти позначок від 42 до 45 градусів за Цельсієм.

 

 

Найвищий ступінь небезпеки

 

 

На тлі цього в деяких південно-східних регіонах Франції оголошено найвищий - "червоний" - ступінь пожежної небезпеки через спеку. Йдеться про муніципалітети Марсель та Монпельє. У більшості ж регіонів країни зберігатиметься "помаранчевий" ступінь небезпеки, зазначається в повідомленні.

 

Самі французькі метеорологи наголошують, що нинішня хвиля аномальної спеки просто безпрецедентна.

 

"Спека таких масштабів і так рано в році - в червні - надзвичайна подія", - заявив речник французької метеослужби, якого цитує інформагенція AP.

 

Дотепер рекордну температуру повітря для червня було зафіксовано 2003 року в південному департаменті Од, зазначається в повідомленні відомства. Тоді термометри показували 41,5 градуса за Цельсієм.

 

Абсолютний температурний рекорд для Франції припав так само на аномально спекотне літо 2003 року. В серпні того року стовпчики термометрів у департаменті Од піднялися до 44,1 градуса, нагадує dpa.

 

Масштабні лісові пожежі в Каталонії

 

Тим часом у сусідній із Францією Іспанії пожежникам не вдається загасити масштабні лісові пожежі. За даними місцевої влади Каталонії, вогонь вже знищив тисячі гектарів лісових площ. Попри те, що на боротьбу зі стихією кинуто сотні пожежників та багато одиниць спецтехніки, поки що спроби загасити вогонь виявилися безуспішними.

 

Не виключено, що перш ніж пожежу вдасться вгамувати, вогнем буде знищено до 20 тисяч гектарів лісових насаджень. Вогонь спалахнув напередодні на території каталонського муніципалітету Ла-Торре-дель-Еспаньоль.

 

У Німеччині – температурний рекорд

 

Нагадаємо, 26 червня, у Бранденбурзі та Саксонії стовпчик термометра піднявся до 38,6 градуса, що стало німецьким температурним рекордом червня.

 

Про це повідомило Deutsche Welle

 

 

Фото – Reuter

За джерелом:

https://zik.ua/zmi/dw/2019/06/28/speka_v_yevropi_novi_temperaturni_rekordy_ta_masshtabni_pozhezhi_59307

 

Переглядів: 317 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024