Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 30 » В Києві 28 червня стартував фестиваль “JUSTICE WEEKEND”, присвячений Дню Конституції
16:52
В Києві 28 червня стартував фестиваль “JUSTICE WEEKEND”, присвячений Дню Конституції

 

ФЕСТИВАЛЬ НА ЧЕСТЬ ПРАВОСУДДЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Києві за участю Червоного Хреста пройшов фестиваль

“JUSTICE WEEKEND”, присвячений Дню Конституції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міністерство юстиції України на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомило, що 28 червня в столичному Парк Наталка почав роботу фестиваль “JUSTICE WEEKEND”, присвячений Дню Конституції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відкрили захід Volodymyr Groysman та Павло Петренко. Дорослі та діти могли в простій та інтерактивній формі дізнатися про свої права, які записані в Основному законі держави, та взяти участь в активностях разом з Прем‘єр-міністром та Міністром юстиції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За словами Глави Уряду, діюча Конституція – це не перший подібний досвід для України. «Хотів би згадати 1918 рік. В Конституції УНР був розділ – про місцеве самоврядування. Ще 100 років тому закладали основи сильних, спроможних громад. Якби тоді ця норма була реалізована, ми мали б сотні й тисячі громад, які б зміцнювали Україну. Але через 100 років ми повернулися до цього процесу. Ми розпочали обговорення змін до Конституції в частині децентралізації - аби дати кожній громаді гарантії фінансової спроможності і можливостей ухвалення рішень», - підкреслив Володимир Гройсман.

 

Павло Петренко у свою чергу зауважив, що права людини живуть не в книжках і кодексах. Для того, щоб вони ожили, потрібно, щоб люди знали про ці права, вміли ними користуватися і могли спільно з державою їх захистити.

 

«У нашій Конституції написано, що кожна людина має право на правову допомогу і захист. На жаль, ця стаття була лише буквами на папері аж до 2014 року. Після Революції Гідності Уряди Арсенія Яценюка і Володимира Гройсмана вдихнули в цю норму Конституції реальний зміст», - наголосив очільник Мін’юсту.

 

 

\

 

 

 

 

 

 

 

 

Для відвідувачів працювали інформаційні стенди, різноманітні локації, яскраві фотозони, які відображали діяльність юстиції протягом сотні років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На інформаційних стендах представлена вся історія юстиції – від 100 років тому до сьогодні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Очільник столичної юстиції Станіслав Куценко (Stanislav Kutsenko) щоденно координує роботу понад тисячі співробітників столичної юстиції для того, аби захищати права жителів та гостей Києва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Станіслав Куценко запросив студентів та активних громадян до команди юстиції Києва та зауважив, що двері столичної юстиції відчинені завжди і ми повністю публічні та доступні для кожного. В юстиції Києва ви можете пройти стажування і бути працевлаштованим до нас на роботу. Це дійсно працює. З початку року практику та стажування вже пройшли більше 700 студентів. Багато з них уже працюють у відділах, дехто пішов на підвищення і став начальником відділу, тобто «соціальний ліфт» діє. Тепер можна поправу сказати: «Юстиція - відкрита для людей!»

 

 

 

 

 

 

 

 

До цього додамо, у фестивалі взяв участь в.о. голови Печерської РО м. Києва ТЧХУ Іван Павлишин, котрий має кваліфікацію тренера з першої допомоги Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Іван Васильович зустрів на фестивалі у парку інструкторів з першої допомоги з інших рятувальних організацій, котрих особисто підготував у свій час. Та перша допомога на цей раз - не знадобилася нікому. Все пройшло спокійно і в межах норми. Адже з правосуддям, як відомо, жарти – погані.

 

 

 

Фото – Печерської РО м. Києва ТЧХУ та Міністерства юстиції України

За джерелами:

https://www.facebook.com/minjust.official/photos/pcb.690498038038543/690491934705820/?type=3&theater

https://www.facebook.com/redcrosskyivpechersk/photos/pcb.381081082609230/381080699275935/?type=3&theater

 

Переглядів: 354 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 13:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024