Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 2 » Студенти з Луцька здали екзамени у Гуманітарно-Природничому університеті ім. Яна Длугоша
12:00
Студенти з Луцька здали екзамени у Гуманітарно-Природничому університеті ім. Яна Длугоша

 

ПРОГРАМА «ПОДВІЙНИЙ ДИПЛОМ»

 

 

 

 

 

 

 

Результати програми «Подвійний диплом» у цьому навчальному році, як і в попередні, дуже позитивні.

 

 

 

28 червня 2019 року пройшли захисти дипломних (випускних) робіт семи студентів спеціальності «фізична терапія» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, розташованого у м. Луцьку.

 

 

 

 

 

 

 

 

На перший погляд, нічого особливого. Проте, цей захист відбувся у Гуманітарно-природничому університеті імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща). Українські студенти одночасно закінчують два університети: Східно-Європейський національний університет імені Лесі Українки (м. Луцьк, Україна) і Гуманітарно-природничий університет імені Яна Длугоша (м. Ченстохова, Польща).

 

 

 

 

 

 

 

 

Найближчим часом випускники отримають два дипломи державного зразка: український і польський (європейський). На черзі захисти випускних і магістерських робіт іншими студентами за спеціальностями фізична терапія, середня освіта (фізична культура), фізика, математика. Загалом прекрасна програма, що дозволяє отримати добру кваліфікацію.

 

 

 

 

 

 

 


Аналізуючи особливості навчання та захисти випускних (магістерських) робіт дозволю собі зробити кілька висновків:


1. Результати навчання українських студентів досить високі. Загалом студенти в Україні отримують хороші знання, що дозволяють їм сміливо конкурувати з студентами з інших країн. Отже, вища освіти в Україні досить непогана. Проблема в тому, що ми захопилися пошуком в ній проблем і помилок.

 

2. В роботі випускної комісії немає такої чіткої регламентації як в Україні. Так, семеро студентів захистило роботи. Але бакалаврат за програмою «подвійного диплому» за спеціальністю «фізична терапія» закінчує ще п’ять осіб. Вони ще не завершили свої праці. Немає проблем. Вони будуть захищати роботи пізніше. Або в липні, або у вересні. Головне, щоб закінчили до 1 жовтня (навчальний рік починається 1 жовтня).

 


3. Провідну роль в підготовці і захисті роботи відіграє науковий керівник. Він обов’язково входить до складу комісії (до речі невеликої, переважно з трьох осіб). Він перший задає студенту питання щодо суті і основних категорій роботи. Кожне питання оцінюється.

 


4. Основою захисту випускної роботи є рецензії. Мають бути дві рецензії. Довіра до рецензентів дуже висока. Але рецензенти читають роботи. Інші члени комісії, як правило задають студентам питання щодо результатів роботи, їх обґрунтуванню.

 


5. Випускні роботи значно менші за кількістю сторінок. Використовуються, як правило 1 – 2 методики. Подаються отримані результати. Формулюються висновки. Мета полягає в тому, щоб навчити випускника провести елементарне дослідження, зробити обрахунок даних, обґрунтувати результати і сформулювати висновки (щось на зразок класичної статті). Важливо, що всі роботи перевіряються на наявністю плагіату.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

Серед студентів, котрі здавали у Ченстохові іспити, був один з адміністраторів сторінки у соцмережі Фейсбук Волинської ОО ТЧХУ, член ЗШР Червоного Хреста Волині Любомир Сахарук.

 

 

 

 

 

 

У нього всі оцінки з екзаменів у Польщі позитивні, з чим  Любомира і вітаємо!

 

 

 

 

 

 

А нині, на літніх канікулах, Любомир у дитячих таборах вчить майбутнє покоління першій допомозі під час походів у гори.


 

 

 

Автор - Анатолій Цьось

 

 

Фото – учасників екзаменів у Честохові та зі сторінки Л.Сахарука у соцмережі Facebook.

За джерелом:

https://www.facebook.com/luybomyr.saharuk/timeline?lst=100003146259129%3A100006551943111%3A1562059723

 

Переглядів: 561 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 18:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024