Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 3 » Служба розшуку ЛОО ТЧХУ допомагає знайти тих, хто зник з родини в силу різних причин
21:30
Служба розшуку ЛОО ТЧХУ допомагає знайти тих, хто зник з родини в силу різних причин

 

 

РОЗШУК – ЦЕ ВЕЛИКЕ ТЕРПІННЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Служба розшуку Львівської ОО ТЧХУ допомагає знайти тих, хто зник

з родини через війни, збройні конфлікти, стихійні лиха, торгівлю людьми.

 

 

 

 

 

«З кожним відвідувачем потрібно працювати і уважно вислухати, підказати», - розповідає Ніна Добренька, директор МСЦ Червоного Хреста Львівщини, відповідальна за розшук у Львівській ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні прийшла пані Слава, котра почула від знайомої, що Служба розшуку Червоного Хреста надає послуги відновлення родинних зв'язків, - продовжує свою розповідь Ніна Іванівна, - У неї, як пояснила, зв'язок з родиною через невідомі причини розірвався. Родина проживає в Польщі, татова сестра померла, а її чоловік виїхав з 9-ма дітьми до Польщі ще в 1954 році. Тато підтримував з ними стосунки, а не стало тата - зв'язок обірвався, а це все-таки двоюрідні сестри і брати. Прийшла просити Червоний Хрест допомогти відновити родинні зв'язки з рідними людьми. Звичайно, що допоможемо. Заповнили заяви, все необхіне, що потрібно знати - записали, адже кожна дрібниця в розшуку має значення. Чим більше інформації - більша вірогідність позитивного результату».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У кабінеті Ніни Іванівни звертає на себе увагу стенд. На ньому згруповані документи, які потрібно оформити, щоб почати розшук. Їх сенс у тому, що пересічна людина сама одна не в стані заповнити правильно заяву, щоб вона дала підставу розпочати пошуковий шлях у Червоному Хресті.

 

 

«Сьогодні дзвонив запитувач Артем, котрий проживає в Дрогобичі, а зараз на заробітках за кордоном, – пригадує Ніна Іванівна, - просив допомоги в пошуку дружини, яка поїхала в Польщу на роботу і зв'язку з нею не має. Порадила Артему з чого потрібно починати пошук. Дякував».

 

 

Впродовж 6 місяців близько 100 звернень: письмових і телефонних надійшло до Львівської обласної організації ТЧХУ. Кому надана телефонна консультація, щоб даремно не тратити часу, якщо це питання не входить до програми діяльності служб розшуку національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, а якщо питання стосується служби розшуку ЛОО ТЧХУ, - висилають запрошення прохачеві приїхати до офісу для оформлення документів та передачі їх до Служби розшуку Національного комітету ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підсумовуючи все вище сказане, Ніна Іванівна висловила побажання: «Розшукуйте близьких, рідних, це ніколи не пізно зробити, адже з'ясування долі членів роз'єднаних сімей, що постраждали внаслідок збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф та інших надзвичайних ситуацій першочергові завдання Служби розшуку, яка безкоштовно і здійснює практичні заходи, згідно з міжнародними правилами».

 

Бажаємо вам ніколи не губитись! А як вже так сталось - за допомогою можна звертатись за адресою:

 

м. Львів, Львівська ОО ТЧХУ, вул.Широка, 81-а або вул.Б.Лепкого 5/2

Контактні тел:

255-08-78;

297-08-60.

 

 

Фото – ЛОО ТЧХУ

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 359 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024