Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 4 » Брати наші менші: Львів першим у світі порахував вуличних котів (ВІДЕО)
21:54
Брати наші менші: Львів першим у світі порахував вуличних котів (ВІДЕО)

4

МИШЕЛОВОК –  НЕ ПОТРІБНО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Львові підрахували вуличних котів - з'ясувалося, що в місті проживає 5992 таких тварини.

 

 

Для підрахунку використали унікальний алгоритм, стверджують у пресслужбі Львівської міськради.

 

"Протягом 26−30 червня у Львові відбувся перший у світі підрахунок безпритульних котів за унікальним алгоритмом, розробленим у співпраці з опікунами котів, на базі платформи Animal-ID.info. Завдяки активній участі опікунів та волонтерів вдалося з’ясувати, що на території міста живе 5992 вуличних котів", - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як зазначили в мерії, наступним кроком має стати розробка міської програми, яка матиме на меті безпечне співіснування тварин та людей, а також регулювання кількості котів на вулиці гуманним шляхом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За словами директорки ЛКП «Лев» Оксани Кошак, підприємство проводить щороку колосальну роботу з вакцинації, лікування та стерилізації котів, що живуть на вулиці. Підрахунок допомагає зрозуміти, чи достатньою є ця робота, як планувати її надалі, чи потрібно залучати партнерів до цього процесу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Завдяки підрахунку, ми зрозуміли, що до роботи з безпритульними котами треба долучати приватні клініки, аби зупинити ріст популяції. Тож ми продовжимо йти шляхом стерилізації та максимального прилаштування тварин у родини», — зазначила Кошак.

 

Вона також зауважила, що коти у Львові зосереджені у спальних районах, де їх підгодовують. "Мешканці надзвичайно гуманні: миски з водою, лотки для годування, коти підходили близько, а отже не бояться людей. Це свідчить, що Львів — гуманне місто!» — додала Кошак.

 

Співзасновник Animal-ID.info Віктор Копач розповів, що до підрахунку долучилися 74 волонтери, які працювали у секторах по місту. Підрахунок тривав 75 годин.

 

Копач поінформував, що стерилізованих тварин серед "безхатьків" — майже 6%. Крім того, близько 5% котів, можливо, мають власників, але відпущені на самовигул. Він наголосив, що 13% від усієї кількості підрахованих тварин - кошенята, а отже, популяція буде рости, якщо цим питанням не займатися системно.

 

Олеся Ліщинська, директорка Four Paws Ukraine, зауважила, що досвід Львова у підрахунку тварин є дуже цінним і буде застосований у Румунії та Болгарії.

 

 

 

Фото: city-adm.lviv.ua

 

За джерелом:

 

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2733873-lviv-persim-u-sviti-porahuvav-vulicnih-kotiv.html

 

Переглядів: 392 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024