Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 6 » 4- 5 липня У Чернівцях проходив міжнародний судово-медичний конгресс за участю Червоного Хреста
21:55
4- 5 липня У Чернівцях проходив міжнародний судово-медичний конгресс за участю Червоного Хреста

 

ОБМІН ДОСВІДОМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Згідно з усіма показниками роботи, Чернівецьке обласне

бюро судово-медичної експертизи займає друге місце в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4-5 липня 2019р. у Чернівцях пройшов міжнародний Судово-медичний конгресс, в якому взяла участь голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Мирослава Островецька (на знімку - крайня зліва).

 

 

 

 

 

 

 

 

Досвід буковинських судмедекспертів приїхали переймати науковці з Австралії, Німеччини, Швейцарії.

 

Насамперед, лідерська рейтингова позиція бюро пов’язана з активною новаторською діяльністю працівників установи та з чималою кількістю унікальних наукових розробок фахівців кафедри судової медицини та медичного правознавства БДМУ, яка знаходиться на базі даного закладу.

Зокрема, уваги заслуговують ті факти, що у складі даної кафедри працює три професора, котрі мають значні наукові доробки й дослідження, відомі в Україні й далеко за її межами.

\

Крім того, фахівці даної кафедри є лідерами у своєму виші щодо роботи із системою Scopus – універсальною бібліографічною та референтною базою даних з можливостями відстеження наукової цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях.

 

 

Протягом останніх років судмедексперти області, зокрема начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи, завідувач кафедри судової медицини та медичного правознавства БДМУ Віктор Бачинський, став співавтором національного підручника із судової медицини.

 

Наразі на кафедрі триває підготовка до друку ще двох монографій. Також фахівці даної служби активно публікують свої статті в українських виданнях, а профільний всеукраїнський науково-практичний журнал «Судово-медична експертиза» починаючи з цього року випускатиметься у Чернівцях.

 

При цьому, неможливо залишити поза увагою практичні досягнення. Однією з останніх і найбільш важливих розробок судмедекспертів області є нова методика визначення давності настання смерті. Якщо раніше давність настання смерті можна було визначити тільки в межах шести годин, то зараз, завдяки методиці лазерної поліметрії, фахівці обласного бюро можуть визначати давність настання смерті протягом 215 годин (майже дев’яти діб) з точністю до однієї години.

 

Безумовно, активна наукова робота та цікаві сучасні практичні розробки буковинських фахівців судово-медичної експертизи не залишають байдужими іноземних колег. Відтак, 4-5 липня в Чернівцях відбулося проведення Міжнародного судово-медичного конгресу «Проблемні питання судово-медичної експертизи».

 

У форумі візяли участь представники 12 країн світу – судмедекспертиз з Австралії, Німеччини, Швейцарії, Чехії, Білорусії, Румунії та ін.

 

 

З більш детальною інформацією щодо конгресу можна ознайомитись на сайті Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи за посиланням: http://sme.cv.ua

 

 

Фото – Чернівецької ОО ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraineChe/photos/a.450054865031406/2310446575658883/?type=3&theater

 

 

Переглядів: 444 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024