Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 9 » До кінця року на Сумщині запрацюють 13 нових медичних амбулаторій
11:35
До кінця року на Сумщині запрацюють 13 нових медичних амбулаторій

 

УВАГУ СІЛЬСЬКІЙ МЕДИЦИНІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це під час апаратної наради повідомив начальник обласного

управління капітального будівництва Анатолій ВОРОЖКО.

 

 

 

 

 

 

 

 

Загальна вартість об’єктів становить майже 101 мільйон гривень. Впродовж 2019 року на Сумщині збудують 13 амбулаторій в сільській місцевості за програмою 10/90, де більшу частину складає державна субвенція, а 10% – кошти місцевої влади.

 

За словами начальника обласного управління капітального будівництва Анатолія Ворожка, вже завершується будівництво амбулаторій у селі Бездрик (6,2 млн грн) та смт Степанівка (9,5 млн грн), здача запланована на 5 серпня. Триває будівництво амбулаторій у селах Синівка (9,8 млн грн), Хмелів (9,6 млн грн), Коровинці (майже 9,9 млн грн), Береза (9,5 млн грн) та смт Угроїди (майже 9,9 млн грн). Завершення будівництва заплановано на вересень цього року. Будівельні роботи також ведуться у селах Андріяшівка (6,2 млн грн), Мала Павлівка (6,3 млн грн), Корабельське (6,4 млн грн), Кардашівка (6,4 млн грн) та Кияниця (6,3 млн грн). Завершення цих робіт заплановано на жовтень 2019 року.

 

Проект будівництва амбулаторії у селі Чернеча Слобода подано до експертизи. Введення об’єкта в експлуатацію планується на кінець грудня цього року.

 

Довідково:

 

З 13 нових амбулаторій в Сумській області 7 амбулаторій – моно-практики, 6 – групової практики. Фінансування амбулаторій здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету, що складає майже 87 млн грн, та із місцевого бюджету у розмірі майже 14 млн грн. Загальна вартість об’єктів становить 100772,686 тис гривень. На сьогодні вже здійснено робіт на суму майже 31 млн грн.

 

 

 

 

 

 

 

Проектом для будівництва всіх амбулаторій передбачається оснащення сучасним медичним обладнанням, меблями, доступ для маломобільних груп населення (облаштування автостоянок, пандусів, відповідних санітарних кімнат).

 

 

 

 

 

 

 

 

Запуск у дію 13 нових амбулаторій опосередковано поліпшить також роботу Червоного Хреста у сільській місцевості.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це стосується профілактичної роботи щодо вакцинування від різних інфекційних хвороб, санітарно-просвітницької пропаганди в навчальних закладах, психосоціальної підтримки ВПО та їх родин, навчання всіх бажаючих типовим правилам з надання першої допомоги тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

Словом, можливостей для співпраці із сільськими медиками є дуже багато. І немає сумніву, що Червоний Хрест Сумщини і сільські лікарі та фельдшери, скористаються такою нагодою.

 

 

Фото – із сайтів Сумської ОДА та Червоного Хреста Сумщини

За джерелом:

http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/19027-do-kintsya-tsoho-roku-na-sumshchyni-zapratsyuyut-13-novykh-medychnykh-ambulatoriy.html

 

Переглядів: 374 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024