Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 11 » Німеччина додатково надала €760 тисяч для потерпілих на сході України
18:39
Німеччина додатково надала €760 тисяч для потерпілих на сході України

 

НОВА ФАЗА ПРОЕКТУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уряд Німеччини надав додатково 760 тисяч євро Мальтійській службі допомоги, яка з липня

починає на лінії розмежування нову фазу проекту психосоціальної підтримки жителів Донбасу.

 

 

 

Про це повідомляє Посольство Федеративної Республіки Німеччина.

 

“Федеральний уряд Німеччини надає Мальтійській службі допомоги у світі додаткові 760 000 євро для продовження проекту, який ця служба здійснює в Україні – “Внесок у психосоціальну стабілізацію потерпілих у конфлікті в Україні”, - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, в минулому федеральний уряд уже надав Мальтійській службі 2 мільйони євро для гуманітарних заходів допомоги, спрямованої внутрішньо переміщеним особам і потерпілим від конфлікту в Україні.

 

З 2018 року в рамках проєкту, який здійснювався Мальтійською службою допомоги в Україні разом з ГО „Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій“ і Національним університетом „Києво-Могилянська Академія“, шляхом індивідуальної терапії та консультацій було надано допомогу понад 7000 потерпілих, а ще 14 000 людей брали участь у групових сеансах терапії.

 

“Відповідно до актуальних досліджень, близько 30 % внутрішньо переміщених осіб страждають на посттравматичний стресовий синдром, майже 20 % мають депресії. Ці цифри свідчать, наскільки важливою є психосоціальна допомога при продовженні конфлікту”, - підкреслено в повідомленні.

 

Мальтійська служба допомоги з липня 2019 року запроваджує нову фазу допоміжного проєкту в громадах Луганської та Донецької областей уздовж лінії розмежування, які перебувають на підконтрольній українському уряду території.

 

З цією метою відкриваються кілька центрів психосоціальної адаптації. Також у віддалених громадах людей, які потребують допомоги, відвідуватимуть мобільні команди підтримки.

 

Довідково:

 

Червоний Хрест також бере участь у програмі ПСП у 15 областях України. Фінансування цієї програми забезпечує Данський Червоний Хрест. Львівщина долучилася до цієї програми на початку цього року. Її координатором є Уляна Стельмах, котра 12 років поспіль була головою Залізничної РО м. Львова ТЧХУ. Уляна Михайлівна донині є членом правління Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Переобрати її зможе нова звітно - виборча конференція обласної організації Товариства, яка буде наступного року.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2738512-nimeccina-dodatkovo-nadala-760-tisac-dla-poterpilih-na-shodi-ukraini.html

 

Переглядів: 331 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 21:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024