Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 13 » Модульне містечко для переселенців у Харкові небезпечне для проживання
19:10
Модульне містечко для переселенців у Харкові небезпечне для проживання

 

ПРОБЛЕМИ МОДУЛЬНОГО МІСТЕЧКА

 

 

 

 

 

 

 

Технічний стан модульного містечка для переселенців,

що поблизу аеропорту "Харків", небезпечний для проживання.

 

Про це повідомляє пресслужба Харківської міськради.

 

"Модульне містечко відкрито в Харкові в січні 2015 року за підтримки уряду Німеччини. Об'єкт передбачався як тимчасове житло для переселенців із зони АТО, тому договір з жителями містечка підписувався всього на пів року. Пізніше сім'ї, які вирішили свої побутові проблеми, виїжджали, натомість в містечку селили нових жителів. Тим, кому нікуди було виїжджати, місто йшло назустріч і подовжувало договір", - зазначила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

 

За її словами, всього з початку відкриття містечка через нього пройшло 800 осіб, сьогодні тут проживають 302 людини, серед яких - 130 дітей, 33 пенсіонери, 17 багатодітних сімей, а також люди з інвалідністю.

 

"Гарантія на німецькі конструкції закінчилася ще в липні 2017 року, і сьогодні технічний стан приміщень не тільки не придатний, але і небезпечний для проживання. Тому ми вважаємо своїм обов'язком пояснити мешканцям, що технічний стан містечка сьогодні не сприяє комфортному проживанню людей і викликає певні ризики, якщо ми в такому стані увійдемо в зиму", - додала Горбунова-Рубан.

 

Вона зазначила, що взимку на стінах модулів накопичується конденсат, оскільки забезпечити ці приміщення повноцінною вентиляцією не можливо: "Конденсат перетворюється в бурульки, а коли їх збиваєш, в приміщення надходить вода. З огляду на те, що там повністю електричне забезпечення, ця вода потрапляє на дроти, в містечку вже було замикання і загоряння бойлерів.".

 

"Місто робить спроби вирішити проблему. 30 серпня у більшості сімей закінчується дія договору на перебування у модулях. На виїзному засіданні відповідної комісії людям пояснили, що стан модулів викликає ризики. Керівництво міста запропонувало пенсіонерам, включаючи тих, у кого є сім'ї, переїхати у державний інтернатний заклад на території міста, де є всі необхідні умови: харчування, одяг, медичне обслуговування тощо.

 

Досі ні від одного з мешканців містечка сигналу про переселення в інтернат немає. Люди з інвалідністю теж можуть оселитися в інтернатних установах, але наші пропозиції ніхто не прийняв, люди кажуть, що готові написати розписки та самостійно зробити ремонт, тільки дайте жити в модульному містечку. Але ми зобов'язані їх інформувати та мотивувати на прийняття рішення. Насильно виселяти людей з модульного містечка місто не буде", - підкреслила харківський чиновник.

 

За її словами, подібна ситуація склалася і в модульному містечку в Запоріжжі, де фахівці також проводять технічну експертизу стану приміщень.

 

Поганий технічний стан містечка відзначив і директор КП "Харківспецбуд", яке обслуговує містечко, Богдан Долина: "Наші фахівці самостійно обстежили містечко, також ми запросили проєктну організацію, яка наступного тижня дасть технічний висновок про стан модулів. Але можу сказати, що подальша експлуатація цих металоконструкцій неможлива".

 

 

Фото: city.kharkov.ua

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2739749-modulne-mistecko-dla-pereselenciv-u-harkovi-nebezpecne-dla-prozivanna.html

 

Читайте також: Уряд затвердив новий порядок розподілу житла для переселенців

 

 

Переглядів: 357 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 22:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024