Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 14 » Червоний Хрест у м. Гундельфінген (Німеччина) допоміг 4-річній Христинці знову почути (ВІДЕО)
21:48
Червоний Хрест у м. Гундельфінген (Німеччина) допоміг 4-річній Христинці знову почути (ВІДЕО)

 

ХРИСТИНКА – ЧУЄ 

 

 

 

 

 

 

Німецький Червоний Хрест, що у м. Гундельфінген, допоміг 4-річній

дівчинці із м. Збаража, що на Тернопільщині, знову почути багатолосся світу

 

 

 

Минулого року 65 тисяч євро зібрали німецькі благодійники, аби чотирирічна Христинка зі Збаража змогла чути та розмовляти.

 

Цей випадок у Тернопільській обласній організації Товариства Червоного Хреста України називають унікальним. Адже сума дуже велика навіть для європейців.

 

Дівчинка успішно перенесла операцію, у січні вона з батьками поїде до Німеччини на реабілітацію. Волонтери запевняють, зробили усе можливе, аби дати Христинці шанс на щасливе майбутнє. Та обіцяють стежити за її долею і допомагати і надалі.

 

 

 

 

 

 

 

Балакучий маленький вихор

 


Маленька Христина чує краще – це успіх для Німецького Червоного Хреста у м. Гундельфінген.
Христинка бадьора і впевнена. 5-тирічна дівчинка, якій завдяки ініціативи групи ЧХ з Гундельфінгена і спонсорів цього району пів року тому були встановлені слухові імпланти, чує і розуміє значно більше
, і тому може краще висловлюватися.


«Радісний і здивований прогрес і по праву вона як маленький вихор» - це була радісна звістка, яку привезли наші мандрівники після поїздки, яку вони здійснили за власні кошти.


Бригітта і Адольф Брайзахер, Мануель і Роланд Гізам, Уве Ціммер, Ернст Гьопферт постійно отримують інформацію з цього місця, - як використовуються пожертви, а також як розвивається власна ініціатива. І ось результат: одне і друге розвивається позитивно.
 

Допомога на місці.

 

В Червоному Хресті Збаража в МСЦ є дві медсестри. Вони будуть виконувати там свою роботу принаймі до 2020 року: Німецький Червоний Хрест підписав і продовжив угоду про співпрацю, внаслідок якого за ініціативи гундельфінгенців Червоний Хрест буде фінансуватися.

 

 

 

 

 

 


 

Фото: І такою великою я хочу стати: життєрадісна Христина
 

 

 

Завдання обох медсестер є різноманітним: вони відвідують збіднілих і/ або самотніх людей і відносять їм (серед них все більше сімей, які втратили годувальника внаслідок російсько-української агресії) щомісяця 75 продуктових наборів.

 

Також і це фінансують гундельфінгенці, 10 євро становить один набір. За це ми завдячуємо нашим жертводавцям, бо кожен пожертвуваний євро потрапляє до тих, хто цього потребує (номер рахунку у кінці статті).

 

Медсестри заповнюють пакети основними харчовими продуктами: олія, макарон, рис, крупи. Вони також консультують, надають медичні поради для усіх потребуючих.

 

 

Допомога для самодопомоги.
 

 

Будівля, в якій вони працюють, є чітким відбитком постійного фінансування, який спонукає до власної ініціативи: коли гундельфінгенці профінансували перекриття даху , то за підтримки мера міста Романа Полікровського зробили фасад будинку – утеплили, поштукатурили, пофарбували.

 

«Це зроблено», - задоволено каже Роланд Гізам після останнього візиту, бо група прогулювалася містом і купила 3 ролятори, а також, як це вони роблять кожного разу, закупили медикаменти для аптеки Червоного Хреста.
 

Також і від району поступає допомога (район порівняно великий). Керівник району Світлана Боднар забезпечує додаткове фінансування Червоного Хреста, а саме 100.000 гривень щорічно отримує ЧХ Збаража, а це 3.400 євро для поїздок, зустрічей – усе те, що можна організувати для сеньйорів.


 

Вихор Христинка.
 

 

Німецькі червонохрестівці були також і в гостях у Христини: мала приймала гостей радісно белькочучи. «Кращої зустрічі і не хотілося б», - каже зворушена Бригітта, бо в малої мова розвивається після встановлених імплантів. З червня вона ходить у постійний садочок, тут її супроводжує спеціальний педагог. Гундельфінгенці профінансували також спеціальний мікрофон для спілкування малої з педагогом.
 

Ще багато роботи


 

Наша ініціатива поширюється, - стверджує Уве Ціммер, - тут шанують Червоний Хрест і це вартує цього, і це варто робити надалі. Ми бачимо багато позитивних змін, але роботи ще багато.

 

 

 

 


 

(Переклад Наталії Деркевич з районної газети м. Гундедьфінген. Німеччина)

 

 

Фото – Збаразбкої РО ТЧХУ та Німецького Червоного Хреста у м. Гундедьфінген

За джерелом:

https://www.facebook.com/ChervonyjHrestZbarazh/posts/2386710631608931?__tn__=K-R

 

Переглядів: 549 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024