Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 17 » Червоний Хрест у рамках програми ПСП проспонсорував екскурсію у Жовкву родинам ВПО на Львівщині
21:51
Червоний Хрест у рамках програми ПСП проспонсорував екскурсію у Жовкву родинам ВПО на Львівщині

 

КОРОЛІВСЬКА   ЖОВКВА

 

 

 

 

 

 

 

 

Жовква – «мекка» для туристів зі всього світу адже тут у ХУІІ ст.

була розміщена резиденція короля Речі Посполитої Яна ІІІ Собеського.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Саме у цю королівську резиденцію і ремісничі цехи при ній й попрямували екскурсанти зі Львова, яким було цікаво доторкнутися до старовини, що має солідний вік у кілька століть.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зі слів екскурсовода ми дізналися, шо з 1678 року Жовківський замок став королівською резиденцією Яна ІІІ Собеського. У II пол. XVII — на початку XVIII ст. місто досконало розбудувалося, отримало низку нових кам'яних будівель, прекрасні садово-паркові ансамблі й досягло свого найвищого розвитку і багатства.

 

 

 

 

 

 

 

 

У Жовкві діяли п'ять церков, чотири костели, синагога. Славилась високою художньою цінністю жовківська збірка живопису, графіки, гобеленів, порцеляни, зброї. Екскурсанти відвідали дерев'яну церкву св. Трійці та костел св.Лаврентія.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після Жовкви маршрут екскурсантів проліг у Крехівський монастир отців – василіанів, провідного монашого Чину УГКЦ. Про історію і сьогодення чернечої обителі докладно розповів брат Степан, ЧСВВ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на дощ, учасники екскурсії пішли до цілющого джерела. Воно оздоблене оригінальним восьмигранним монументом. Тож екскурсія була цікава та насичена чудовими і незабутніми враженнями. Всі члени родин ВПО дякували нам за таку можливість вирватися з кола сірих важких буднів. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова ГО «Кримський інститут громадського суспільства» Аблятіфова Гульнара (на знімку - зліва) високо оцінила ерудицію екскурсовода, п. Людмили, котра докладно і образно донесла історичну інформацію до членів  екскурсійної групи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В групу входило 15 осіб. Їх екскурсія стала можливою, завдяки підтримці Данського Червоного Хреста, за що ми висловлюємо йому велику подяку .

 

 

 

 

 

 

 

 

До цього додамо, родини ВПО зі Львова уже побували на двох екскурсіях – «Підземелля Львова» і «Фортеця Тустань». Кожна з них розширила кругозір екскурсантів, посприяла їх психосоціальному захисту.

 

\

Фото – учасників екскурсії

Уляна Стельмах,

координатор програми Червоного Хреста з ПСП у Львівській області

 

 

 

 

Переглядів: 466 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024