Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 19 » У Центрі громадського здоров'я розповіли, як погодні зміни впливають на організм здорової людини
11:22
У Центрі громадського здоров'я розповіли, як погодні зміни впливають на організм здорової людини

 

ЗДОРОВ'Я І ПОГОДА

 

 

 

 

 

 

 

 

Погодні умови викликають комплекс специфічних

і неспецифічних змін в організмі навіть здорової людини.

 

 

 

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

 

Зокрема, як зазначається, природними чинниками впливу на організм людини є температура та вологість повітря, атмосферний тиск, вітер, сонячні промені.

 

"Висока вологість і висока температура повітря погіршують теплообмін організму з навколишнім середовищем, це може призвести до теплового удару", - йдеться у повідомленні.

 

Перепади атмосферного тиску викликають подразнення барорецепторів кровоносних судин, внутрішньої поверхні суглобних капсул тощо. Особливо ці зміни відчувають люди з хворими суглобами. Також можливі різкі перепади артеріального тиску, порушення ритму і частоти серцевих скорочень, погіршення загального самопочуття.

 

“Найбільш чутливі до гіпоксії люди відчувають напади головного болю при змінах атмосферного тиску”, - додають у Центрі громадського здоров'я.

Медики також попереджають, що вітер подразнює нервові рецептори шкіри і відкритих слизових оболонок, тому швидкість руху повітря насамперед позначається на людях із патологією нервової системи. Сильний вітер може викликати у них напади мігрені і навіть спричинити депресію.

 

“Нестача сонячного випромінювання призводить до зниження імунітету, розвитку гіповітамінозу D, виникнення неврозів та депресій, а гіперінсоляція (сонячний удар - ред.) сприяє розвитку злоякісних пухлин. Надмірна інсоляція може викликати загострення таких захворювань як червоний вівчак, підвищення судомної готовності в осіб, котрі страждають на епілепсію”, - зазначають у ЦГЗ.

 

Фахівці рекомендують метеозалежним людям: "Щоб стати менш чутливим до погоди та мати добре самопочуття, позбудьтеся залежності від “техногенної погоди” (опалення та охолодження), зберігаючи розумну зону комфорту. Додайте в раціон свіжі фрукти та овочі, дотримуйтесь збалансованого харчування,пийте достатню кількість води, будьте фізично активні цілорічно, а також частіше бувайте на відкритому повітрі і менше часу – у будівлях”.

 

 

Фото - Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2743416-u-cgz-rozpovili-ak-pogodni-zmini-vplivaut-na-organizm-zdorovoi-ludini.html

 

Переглядів: 331 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024