Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 20 » На Львівщині зменшується кількість безробітних
14:35
На Львівщині зменшується кількість безробітних

 

 

РОБОЧИХ МІСЦЬ – СТАЛО БІЛЬШЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львівський обласний центр зайнятості повідомляє, що на Львівщині зростає потреба у робочій силі й водночас зменшується кількість безробітних. Станом на 1 липня, офіційно через службу зайнятості роботу шукали 12,4 тисячі безробітних.

 

 

 

 

 

У загальних обсягах пропозиції робочої сили області - найчисельнішою була група осіб віком 55-59 років (2,1 тисячі осіб або 16,9% ), 51,0% складали працівники, звільнені з підприємств, установ та організацій за угодою сторін, які у термін до одного року, після розірвання трудових відносин, звернулися за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості.

 

За професійними ознаками найбільшу частку – 19,1% – склали законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери.

 

"Узагальнюючи ці дані, можна окреслити середньостатистичний портрет безробітного Львівщини. Це – жителька міста Львова віком 55-59 років з повною вищою освітою, котра обіймала керівні посади, ймовірно навіть в органах місцевої влади, звільнилася з роботи за згодою сторін відповідно до п. 1 ст. 36 Кодексу Законів про працю України. Допоможе їй повернутися до трудової діяльності кар’єрний радник, котрий проаналізує рівень конкурентоспроможності на ринку праці своєї підопічної і разом з нею складе покроковий план працевлаштування, враховуючи досвід, професійні знання, наміри та побажання особи, зіставивши їх із пропозиціями місцевих працедавців", – розповідає директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

 

За словами Василя Барилюка, завдяки запровадженню інституту кар’єрного радника, застосуванню індивідуального підходу до потреб та можливостей кожного клієнта, цьогоріч (у порівнянні з аналогічним періодом торік) вдалося зменшити з 145 до 140 календарних днів середню тривалість безробіття, а також на 12 днів (до 101) скоротити термін пошуку місця праці (без урахування терміну проходження профнавчання).

 

 

Довідково:

 

У січні-червні 2019 року фахівці служби зайнятості посприяли знайти роботу 23,3 тисячі осіб, у тому числі 7,5 тисяч безробітних, 102 особи скористалися консультаційною та фінансовою допомогою для започаткування власної справи, 2,9 тисяч осіб залучено до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру, а 4,4 тисячі жителів області охоплено професійним навчанням.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://loda.gov.ua/search?keyword=4

 

Переглядів: 334 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024