Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 24 » У м. Костянтинівці розпочала роботу кімната Червоного Хреста з психосоціальної підтримки
21:55
У м. Костянтинівці розпочала роботу кімната Червоного Хреста з психосоціальної підтримки

 

ВИРВАТИСЬ З ПОЛОНУ «СІРИХ БУДНІВ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У м. Костянтинівці, що на Донеччині, розпочала роботу кімната

Червоного Хреста з психосоціальної підтримки своїх підопічних.

 

 

 

 

В рамках програми «Психосоціальної підтримки» волонтери Червоного Хреста відремонтували приміщення, у якому створили кімнату для психосоціальної підтримки (ПСП) вразливих верств населення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для реконструкції було виділено кошти Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста й Червоного Півмісяця. До програми Червоного Хреста з ПСП у Костянтинівці долучилися у лютому поточного року.

 

Ціль програми – допомога вимушено - переміщеним особам, багатодітним сім’ям, а також особам, котрі опинилися у скрутних життєвих умовах.

 

Наприклад, якщо людина залишилася без роботи й не має коштів завітати навіть до кінотеатру, або розважального комплексу, то вона може безкоштовно пограти в різні ігри, відвідавши кімнату психо-соціальної підтримки.

 

«Ми не надаємо психологічну консультацію, а допомагаємо, так би мовити, по-людськи, пропонуємо цікаво провести дозвілля: пограти в ігри, відвідати майстер-класи, поспілкуватися й завести нові знайомства. В наш час, особливо через бойові дії, люди знаходяться у складному психологічному стані, тому програма з ПСП направлена на їх підтримку», – розповідає координаторка проекту психосоціальної підтримки, волонтерка Костянтинівської міськрайонної організації ТЧХУ Вікторія Бондарчук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Люди, які хочуть долучитися до програми з ПСП, мають спочатку зареєструватися. А запрошено їх буде за графіком відвідувань. Товариство знаходиться у м. Костянтинівці на проспекті Ломоносова, 101-а на другому поверсі.

 

 

Ніяких обмежень за віком немає. Тобто у нас є заняття як для дітей, так і для осіб похилого віку. Організатори кажуть, що вони мають достатню кількість настільних ігор. Також закуповують для творчих зустрічей фарби, олівці та інші матеріали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Координаторка програми з ПСП розповідає, що вони зараз знаходяться у пошуку однодумців, котрі мають бажання проводити майстер-класи з будь-якого виду творчої діяльності на волонтерських засадах.

 

 

«Ми шукаємо добровольців для роботи в нашому проекті психосоціальної підтримки. Нам зараз їх дуже не вистачає, особливо тих, хто займається, наприклад, рукоділлям чи мистецтвом, і має бажання проводити заняття для наших підопічних. Або тих, хто хоче, наприклад, організовувати у нас цікаві настільні ігри», – завершує свою розповідь Вікторія Бондарчук.

 

Автор - Юлія Дерека

 

 

Фото – автора і зі сторінки Костянтинівської МРО ТЧХУ у соцмережі Facebook

За джерелом:

http://акмц.укр/u-kostyantinivtsi-rozpochala-robotu-kimnata-psiho-sotsialnoyi-pidtrimki/

Переглядів: 412 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024