Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 27 » Землетруси на Філіпінах: є загиблі і постраждалі
12:00
Землетруси на Філіпінах: є загиблі і постраждалі

 

ЛИХО - НА ФІЛІППІНАХ,  А  ДУМКИ - У ЗОНІ ВРАНЧА

 

 

 

 

 

 

П’ятеро людей загинули і 12 постраждали в результаті двох землетрусів, які сталися

сьогодны на архіпелазі Батанес, розташованого на північ від Лусона, головного острова Філіппін.

 

 

 

 

Про це повідомляє китайське агентство Сіньхуа з посиланням на владу Філіппін. Губернатор Батанес Марілоу Кайко повідомила місцевим ЗМІ, що п’ять людей загинули і 12 постраждали в результаті першого землетрусу магнітудою 5,4, який стався перед світанком в суботу. «Пошкоджено, зокрема історичну будівлю церкви та інші будинки», - додала вона.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший землетрус, стався в 4:16 за місцевим часом приблизно за 12 км на північний схід від поселення Ітбаят з вогнищем на глибині 12 км. Другий землетрус магнітудою 6,4 зафіксовано о 7:38 за місцевим часом. Філіппінський інститут вулканології і сейсмології заявив, що другий землетрус стався за 19 км на північний захід від Ітбаята з вогнищем на глибині 43 км. Обидва землетруси були тектонічного походження.

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор інституту Ренато Солідум повідомив місцевій радіостанції, що землетрус такої інтенсивності може завдати невеликого збитку будинкам і об’єктам інфраструктури. За даними інституту, підземні поштовхи також відчували в містах Баско і Сабтанг. В інституті попередили про можливі наступні поштовхи.

 

. Довідково:

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, землетрус магнітудою 4,1 бала стався 18 травня 2019 р. в сейсмоактивном гірському регіоні Вранча в Румунії.Про це повідомили в повітовому Інспектораті з надзвичайних ситуацій.

 

«Епіцентр землетрусу магнітудою 4,1 бала за шкалою Ріхтера залягав на глибині 120 км. Підземні поштовхи відчувалися в таких містах як Ковасна (53 км від епіцентру), Негою (45км), Римніку Серат (55 км) та інших», - ідеться в повідомленні.Інформації про постраждалих та про руйнування - не надходило.

 

За даними румунського Національного Інституту фізики Землі, найпотужніший від початку року землетрус у країні було зареєстровано 9 січня. Його магнітуда сягнула 4,4 бали за шкалою Ріхтера. Днями почесний директор цього інституту Георге Мермуряну заявив, що землетрус силою до 8 балів може статися в Румунії після 2040 року. Але чи точний цей прогноз, покаже час. Цей землетрус, неминуче, досягне Західної України й Одеської області, як це вже було кілька разів у попередні роки.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

https://zik.ua/news/2019/07/27/zemletrusy_na_filipinah_ie_zagybli_i_postrazhdali_1614425

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2703212-u-rumunii-stavsa-zemletrus-silou-ponad-4-bali.html

Переглядів: 353 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024