Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Липень » 29 » У Краматорську відбувся семінар з безпеки журналістів у зоні ООС за участю Червоного Хреста
19:22
У Краматорську відбувся семінар з безпеки журналістів у зоні ООС за участю Червоного Хреста

 

ЖУРНАЛІСТ – ПРОФЕСІЯ НЕБЕЗПЕЧНА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 – 27 липня п.р. в Краматорську проходив семінар, присвячений стратегічним

комунікаціям в зоні проведення ООС та цивільно - військовому співробітництву.

 

 

 

 

 

Відкривали захід Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олег Наливайко, Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та полковник, заступник начальника штабу зі стратегічних комунікацій Руслан Мирошніченко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший день семінару був наповнений більш теоретичним контентом. Основними темами обговорення стали стандарти журналістської етики і досвід їх дотримання в ЗМІ країн Альянсу, невійськове співробітництво Україна – НАТО в регіональному вимірі, інтеграція гендерного компоненту в цивільно-військове співробітництво, проблеми та досвід гуманітарного розмінування в Україні, витоки та еволюція НАТО.

 

Своїм професійним досвідом та напрацюваннями з журналістами сходу України ділилися представники Червоного Хреста, визнані фахівці й експерти в галузі медіа.У цей день провели симуляційну гру з прийняття рішень в НАТО, пов’язаних із застосуванням 5 статті Вашингтонського договору у випадку умовної кризи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А вже наступного дня на учасників семінару чекали практичні заняття. 27 липня експерти та медіатренери провели тренінги з надання першої медичної допомоги постраждалим під час випадків, пов’язаних з підривом боєприпасів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Власна безпека журналіста в розрізі професійної діяльності на прикладі стандартів та досвіду країн Альянсу, практичний майстер-клас з діджиталізації місцевих медіа, можливостей та перспектив монетизації інтернет - ресурсів редакцій, користування системою інформаційної безпеки «YOU CONTROL», а також методики фактчекінгу в місцевих ЗМІ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полковник, заступник начальника штабу зі стратегічних комунікацій зазначив, що просвітницьку роль об’єднані сили беруть на себе не вперше.

 

«Цікаво, яке відношення мають об’єднані сили до процесу навчання?! Я поясню. Якщо ми створимо умови для розвитку та поширення медіаосвіти серед дітей та молоді, то ми виростемо покоління, яке зможе критично сприймати інформацію, до того ж, яка зможе аналізувати інформацію, розпізнаючи маніпуляції та фейки. Таким чином, ми створюємо певний потенціал інформаційної стійкості. Саме для Східних регіонів України – це дуже актуально», – зауважив Руслан Мирошніченко.

 

Він також додав, що спільно з Антикризовим медіацентром вони були ініціаторами проведення «круглого столу» для освітян Краматорська та Лисичанська, що стало експериментом впровадження наскрізної медіаосвіти в навчальний процес.

 

 

 

Фото – прес-служби Донецької ОДА

За джерелами:

http://www.golos.com.ua/news/98809

https://www.facebook.com/668726333148414/photos/pcb.2692140200807007/2692138487473845/?type=3&theater

 

Переглядів: 356 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024