Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 3 » У Трускавці відбулась нарада з питань медичного туризму під головуванням Президента України (ВІДЕО)
17:29
У Трускавці відбулась нарада з питань медичного туризму під головуванням Президента України (ВІДЕО)

 

МЕДИЧНОМУ ТУРИЗМУ – БУТИ!

 

 

 

 

 

 

Голова ЛОДА Маркіян Мальський взяв участь у робочій нараді з розвитку медичного

туризму на Львівщині під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У зустрічі, що відбулась у Трускавці, взяли участь глава Офісу Президента Андрій Богдан, президент Української асоціації Медичного туризму Віолетта Янішевська, Голова організаційного комітету «Hestourex» під патронажем Президента Туреччини Емін Чакмак, мер Трускавця Андрій Кульчинський та інші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Львівщина має великий потенціал у різних напрямах розвитку медичного туризму: від пластичної хірургії і стоматології – до санаторного та реабілітаційного лікування. Ми мусимо говорити частіше про Україну в світі та звертати увагу іноземців на наші можливості. Середній чек іноземця в Україні на лікування складає у середньому 2 – 2,5 тисячі доларів. Чимало медичних послуг у нас коштують дешевше, не поступаючись якістю», наголосив під час наради Маркіян Мальський.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми готові допомагати... Крім нашої політичної волі, є у вас якась пропозиція, рішення, спеціальні додатки до медичного туризму? Нам у кожній області кажуть, що потрібна тільки політична воля. Якщо тільки політична воля – то ми «за»! Будь ласка - ви її вже отримали», - сказав Зеленський.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він зазначив, що якщо є група, яка б об’єдналася з групою в Адміністрації Президента, то разом, використовуючи іноземний досвід, вони могли б розробити проєкт, план, усі необхідні кроки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент також додав, що треба вивчати платформу для фінансування медичного туризму з боку приватного сектора. «Ми ось вивчаємо цю платформу і досвід залучення інвестицій з різних країн», - сказав Зеленський. Глава держави пояснив, що, наприклад, коли почалася війна на Донбасі, в Україні зменшився туризм з Росії, і це говорить про те, що Трускавець був дуже відомий як бренд ще з радянських часів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми всі чули про Трускавець, могли не доїхати до нього, але всі про нього чули. А які кроки зараз робляться для того, щоб, наприклад, про Трускавець знали за кордоном?», - запитав Президент у мера міста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кульчинський запевнив, що постійно бере участь у багатьох міжнародних туристичних форумах, і туризм у Трускавці зростає, але залишаються питання, які повинні вирішуватись на державному рівні. Серед таких він назвав потребу спростити закордонний перетин, і не тільки в частині отримання нових віз і спрощення візового режиму, але і в збільшенні самих перетинів. Мер також підкреслив, що потрібно урегулювати і питання у Податковому кодексі сплати туристичного збору, який зараз є таким, що дозволяє не всім його сплачувати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підсумовуючи все вищесказане, можна сподіватися, що на Львівщині медичний туризм буде. І не колись там через десятки років, а вже в 2020 р. він може отримати підтримку на всіх щаблях влади. Про це йшлося також і на брифінгу, який транслював 112-й телеканал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелами:

https://loda.gov.ua/news?id=46514

https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/2753593-nova-vlada-mae-politicnu-volu-dla-rozvitku-medicnogo-turizmu-zelenskij.html

 

 

 

Переглядів: 518 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 13:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024