Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 4 » На вулицях гори сміття, каміння і бруду: в Одесі за два дні випала двомісячна норма опадів
19:33
На вулицях гори сміття, каміння і бруду: в Одесі за два дні випала двомісячна норма опадів

 

ДВА  ДНІ  ЛИЛО, НАЧЕ - З ВІДРА

 

 

 

 

 

 

 

 

В Одесі за два останніх дні (3-4 серпня) випала двомісячна норма опадів.

 

 

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської міської ради, за минулу добу в місті випала аномальна кількість опадів.

 

«За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій, з 3 по 4 серпня в Одесі випала двомісячна норма опадів. У перші години під час залпової зливи спостерігалися підтоплення вулиць міста, ситуація ускладнювалася безперервним сильним дощем», - йдеться в повідомленні.

 

Відзначається з посиланням на фахівців, що жодна зливова каналізація не здатна моментально відвести таку кількість води з вулиць. У прес-службі стверджують, що в Одесі роботи з очищення зливових стоків ведуться постійно, а напередодні їх очистили додатково. Тому протягом години після припинення дощу на дорогах вдалося забезпечити проїзд.

 

Потужні дощові потоки рознесли по вулицях міста гори «випадкового сміття», бруду і каменів.

 

На даний момент працівники комунальних служб продовжують ліквідовувати наслідки негоди. Вся підмітально-прибиральна техніка і трактори КП «Міські дороги» працюють на вулицях Одеси. Співробітники підприємства прибирають бруд і каміння.

 

Працівники КП «Міськзелентрест» виконують роботи з розпилювання та вивезення повалених дерев, а фахівці КП «Одесміськсвітло» відновлюють обірвані і пошкоджені лінії мереж зовнішнього освітлення. Для виконання робіт створені додаткові бригади.

 

Станом на ранок неділі було відомо про понад два десятки повалених дерев, але на даний момент ще надходять повідомлення про дерева, що впали, і обриви мереж електропостачання.

 

У роботах з ліквідації наслідків стихії сьогодні задіяно 965 працівників комунальних служб, а також 53 одиниці спецтехніки. Виконання даних робіт перебуває на постійному контроль першого віце-мера Одеси Анатолія Орловського.

 

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня в Одесі через сильну зливу низку вулиць затопило, було обмежено рух транспорту, на дорогах утворився транспортний колапс. Пік негоди припав на першу годину ночі 4 серпня. До проливних дощів додався сильний штормовий вітер: сила північно-західного вітру сягала 15-20 м/с, пориви - до 25 м/с.

 

В результаті поривів вітру повалено багато дерев і зламано гілок, обірвано повітряні лінії електромереж, впала електрична опора.

 

Сильними потоками дощової води на Деволановському узвозі вирвано зливовий колектор. У результаті камені, землю і фрагменти асфальтного покриття потоками води змило на Митну площу, де були припарковані близько десяти автомобілів.

 

Також сильний дощ став причиною зсуву ґрунту на вул. Балківській з насипу моста, розташованого біля Центрального автовокзалу.

 

Фото – Dumskaya,net

За джерелом:

https://www.unian.ua/pogoda/news/10640178-na-vulicyah-gori-smittya-kaminnya-i-brudu-v-odesi-za-dva-dni-vipala-dvomisyachna-norma-opadiv.html

 

 

Переглядів: 369 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 16:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024