Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 7 » Львівський медуніверситет потрапив у трійку кращих вишів за результатами міжнародного іспиту
09:19
Львівський медуніверситет потрапив у трійку кращих вишів за результатами міжнародного іспиту

 

У ЧИСЛІ - ФЛАГМАНІВ

 

 

 

 

 

 

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького у трійці

вишів за числом правильних відповідей з міжнародного іспиту з основ медицини (IFOM).

 

 

Львівські студенти-медики під час іспиту набрали 32, 90% правильних відповідей. Про це інформує прес-служба МОЗ України.

 

Як йдеться у повідомленні, найбільший відсоток правильних відповідей на іспиті набрали студенти Тернопільського національного медичного університету – 36, 32%, на другому місці опинився Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Там відсоток правильних відповідей становить 34.69%. І відповідно третє місце зайняв Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.

 

За оцінками NBME, середній відсоток правильних відповідей українських студентів ─ 30,24%.

 

«Цим іспитом ми фактично розпочали нову еру в медичній освіті в Україні. Одночасно це кінець епохи продажу дипломів лікаря. У цьому абсолютно чітко переконались і студенти, і викладачі, і керівники медичних ЗВО. Загальна оцінка складання іспиту невтішна: іспит студенти склали, але стара система медичної освіти його провалила. Це доводить безпрецедентний спротив і саботаж, якого не було за жодного іншого іспиту до цього», – сказав заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський.

 

Загалом IFOM склали 10 099 студентів. Із 2783 студентів, що не з’явились на іспит, 45 надали докази поважних причин.

 

У МОЗ також зазначають, що попередній аналіз результатів показує, що рейтинг кожного університету співвідноситься з явкою: ЗВО з високою явкою зазвичай мають високий рейтинговий бал за успішністю. Це Запорізький, Львівський, Буковинський, Вінницький університети. Ті університети, які найбільше бойкотувати, мають найнижчі бали.

 

Результати, надані Національною радою медичних екзаменаторів (NBME), аналізуватиме спеціальна комісія у співпраці з представниками NBME з метою оцінки результатів студентів. До уваги братиметься вплив низки серйозних порушень, зафіксованих під час проведення іспиту.

 

«Основні порушення, які зафіксували під час іспитів – це фотографування тестових завдань, їх розповсюдження в інтернеті та месенджерах, заклики до саботування іспиту і недоброчесна поведінка деяких прокторів. Не всі ректори медуніверситетів забезпечили належні умови поведення іспиту», – сказала заступниця директора з організації та проведення ліцензійних іспитів Центру тестування при МОЗ України Леся Войтенко.

 

 

Фото – із сайту ЛНМУ ім. Данила Галицького

За джерелом:

https://portal.lviv.ua/news/2019/08/07/lvivskyj-meduniversytet-potrapyv-u-trijku-krashhyh-vyshiv-za-rezultatamy-mizhnarodnogo-ispytu

 

 

Переглядів: 339 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024