Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 10 » The Sun: медики назвали шкідливі для здоров’я літні звички
21:58
The Sun: медики назвали шкідливі для здоров’я літні звички

 

ЛІТНІ ЗВИЧКИ, ЯКІ ШКОДЯТЬ ЗДОРОВ'Ю

 

 

 

 

 

 

Медики розповіли про шкідливі літні звички. Їх висловлювання на цей рахунок

опублікував один з таблоїдів Англії «The Sun», що має 2-х мільйонний тираж.

 

 

Коли до літа далеко, воно здається таким бажаним, але британські медики розвіяли романтичний флер навколо цієї пори року. Виявляється, в літні місяці зростають різні ризики, пов’язані з несприятливими змінами в здоров’ї людей.

 

 

Зокрема, в публікації The Sun психологи розповіли, що літо виявляється сезоном посилених переживань з приводу власної недосконалості. За словами вчених, жінки, і чоловіки постійно намагаються співвіднести себе, свої форми або зовнішній вид з оточуючими. Як іронічно відзначають при цьому експерти, «літо приносить більше можливостей для порівнянь, які можуть підірвати самооцінку і почуття власної гідності».

 

 

Також шкодять здоров’ю деякі літні звички – наприклад, звичка перебувати на сонці вдень. Експерти попереджають: ультрафіолетові промені в період з 11:00 до 15:00 найбільш руйнівні у своєму впливі на шкіру.

 

 

Далі фахівці відзначають такий фактор, як вживання газованих напоїв і солодких фруктів. Медики закликають не втамовувати спрагу газировками – їх пиття як ніщо інше, сприяє зростанню цукру в крові і подальшим порушенням, пов’язаним з такою гіперглікемією.

 

Що стосується фруктів, то влітку багатьом властиво з’їдати різні фрукти і ягоди відразу у великій кількості. Така шкідлива звичка для підшлункової залози, а також для стану слизової шлунка і зубів, оскільки фрукти – це багате джерело не тільки цукрів, але і кислот.

 

Лікарі настійно радять контролювати споживання продуктів та напоїв з високою кислотністю і значним вмістом цукру.

 

Що ще? Літні пікніки. Відпочиваючі зазвичай споживають на таких заходах у великому обсязі сосиски, шашлики, гамбургери і алкогольні напої. Звичку пов’язувати літнє проведення часу з великою кількістю їжі і пиття медики назвали однією з найшкідливіших для здоров’я.

 

Також вчені відзначили, що влітку здоров’ю людей може шкодити носіння типового взуття цього сезону – балеток на абсолютно плоскій підошві, сланців і шльопанців, тобто взуття без задника. У такому взутті людина згинає пальці ніг, щоб зафіксувати її стан у певний момент – це призводить до змін у природній ході і може бути небезпечним для литкових м’язів і п’яткових сухожиль, а також може провокувати болі в спині.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://lhealth.info/1246/the-sun-medyky-nazvaly-shkidlyvi-dlia-zdorov-ia-litni-zvychky

 

Переглядів: 347 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024