Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 14 » Лікарні – під ударом: Землі напророкували нову страшну епідемію
10:55
Лікарні – під ударом: Землі напророкували нову страшну епідемію

 

ЗАГРОЗЛИВЕ ПРОРОЦТВО

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо пророцтво підтвердиться, то пацієнтам доведеться лікуватися вдома

під наглядом патронажної служби Червоного Хреста, яку, мабуть, пора відроджувати.

 

 

В найближчому майбутньому нас може накрити смертоносна епідемія, викликана еволюцією бактерії Clostridium difficile, яка викликає інфекційне захворювання кишечника – псевдомембранозний коліт.

 

 

Такий висновок зробила міжнародна група вчених, проаналізувавши геном 906 штамів клостридії, виділених з людини, тварин (собак, свиней і коней) і довкілля, пише Лента з посиланням на Science Daily.

 

 

За словами дослідників, розсадником смертельної бактерії є медичні установи. Зараз формується різновид мікроорганізму, який стійкий до дезінфікуючих засобів і легко поширюється. Найчастіше у хворих спостерігаються інтоксикація, діарея, біль у животі і лейкоцитоз (підвищення кількості лейкоцитів у крові), проте мікроорганізм може спровокувати і небезпечні для життя стани, наприклад сепсис.

 

Вчені стверджують, що цей штам присутній у 70% зразків, узятих у пацієнтів лікарень. Він має мутації, які дозволяють бактерії краще засвоювати цукри. Результати дослідження показали, що мікроорганізми активніше колонізують кишечник мишей, раціон яких багатий на вуглеводи.

 

Довідково:.

 

Бактерія Clostridium difficile вперше з'явилася близько 76 тисяч років тому, проте кількість різних штамів почала збільшуватися в кінці XVI століття з появою перших лікарень. Бактерії формують спори, стійкі до впливу зовнішнього середовища і легко передаються від людини до людини. До захворювань часто призводить прийом антибіотиків, які знищують корисну мікрофлору і сприяють зростанню клостридій.

 

Фото – Обозреватель

За джерелом:

https://www.obozrevatel.com/ukr/health/medical/na-svit-nasuvaetsya-nova-smertonosna-epidemiya-scho-vidomo.htm?obozrevatellang=uk

 

Переглядів: 378 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024