Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 22 » У м. Кропивницькому патронажні сестри Червоного Хреста 8-ий місяць працюють без зарплати
15:50
У м. Кропивницькому патронажні сестри Червоного Хреста 8-ий місяць працюють без зарплати

 

МАЄМО ТЕ, ЧОГО НЕ МАЛИ БИ МАТИ!

 

 

 

 

 

 

 

У Кіровоградській ОО ТЧХУ скаржаться , що патронажні медичні

сестри не отримують вже майже 8 місяць заробітну плату.

 

 

Про це нашому виданню повідомив голова Кіровоградської обласної організації ТЧХУ Валерій Андрійович Юрченко.

 

На сайті Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) вказано, що сама по собі організація фінансується за кошти благодійних та членських внесків. Але, як пояснив Валерій Андрійович, патронажні сестри Червоного Хреста раніше фінансувалися із держбюджету.

 

Починаючи з 2017-го МОЗ скасувало державне фінансування патронажної служби, обгрунтовуючи це тим, що правопорушення і непрозора звітність ТЧХУ за останні кілька років ставлять під сумнів доцільність виділення бюджетних коштів на організацію.

 

Тож обласне та місцеве керівництво Червоного Хреста звернулося за фінансовою підтримкою до міськради Кропивницького.

 

“Ми звернулися до депутатів органів місцевого самоврядування, які у 2018 році нас почули і проголосували за виділення коштів”, – розповів голова обласної організації.

 

За словами Валерія Юрченка, на 2019 рік міська влада також передбачила в бюджеті 610 тисяч гривень для фінансування Товариства, але за 8 місяців кошти так і не надійшли.

 

Голова міської організації Червоного Хреста Олена Гончаренко у коментарі порталу “Без купюр” повідомила, що у своєму підрозділі вони мають 8 патронажних медичних сестер. Було десять, але дві звільнилися після того, як 3 місяці не отримували заробітної плати.

 

Також Олена Гончаренко розповіла, що патронажна служба працює у Червоному Хресті вже понад 50 років. Вона надає медичну та соціально-побутову допомогу такими категоріям населення, як самотні, умовно самотні (якщо діти проживають в іншому місці), люди з інвалідністю різних категорій, вдови та АТОвці.

 

Місцеве відділення Товариство Червоного Хреста уклало договір з медичними закладами про співпрацю. Наразі сімейні та дільничні лікарі призначають лікування підопічним організації, а медсестри вже в домашніх умовах роблять ін’єкції, перев’язки, розтирання. Кожна медична сестра в середньому має на обслуговуванні 50-60 таких підопічних.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

http://www.kypur.net/u-kropyvnytskomu-patronazhni-sestry-chervonogo-hresta-8-misyatsiv-pratsyuyut-bez-zarplaty/

 

Переглядів: 372 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 03:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024