Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 27 » На саміті G7 глава ООН оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію"
07:34
На саміті G7 глава ООН оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію"

 

ЗУПИНИТИ ЗМІНИ КЛІМАТУ - РАЗОМ

 

 

 

 

 

 

Фактор змін клімату скорегував порядок дня саміту G7. Цій проблемі довелось виділити належний їй час.

 

 

Глава ООН підкреслив, що приїхав на зустріч світових лідерів, щоб мобілізувати політичну волю для участі в організованому ним Саміті з клімату, що пройде у вересні в Нью-Йорку «на полях» Генасамблеї ООН.

 

Про це повідомляють Новини ООН.

 

«Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства: такий рівень концентрації CO2 існував 3-5 мільйонів років тому, тоді і температура була значно вищою, і рівень морів був від 10 до 20 метрів вище», – сказав Генсек.

 

Він нагадав про стрімке танення льоду в Гренландії. Тільки в липні там розтануло 179 мільярдів тонн льоду. Одночасно пожежі в Сибіру, на Алясці, в Канаді, в Гренландії за полярним колом і в Амазонії в червні і липні цього року привели до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

 

«Все, що відбувається – це надзвичайна кліматична ситуація. Сьогодні вона набагато гірша, ніж у Парижі (на момент прийняття Паризької угоди щодо клімату в 2015 році – ред). І наукові дані це підтверджують. Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми повинні утримати підвищення температури в межах 1,5 градусів за Цельсієм кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45 відсотків скоротити викиди парникових газів до 2030 року», – заявив глава ООН.

 

Він підкреслив, що країни повинні докладати більше зусиль для виконання Паризької угоди. Багато хто з даних у Парижі обіцянок щодо боротьби зі зміною клімату не виконуються, зазначив Гутерріш. Більш того, заходів, передбачених цією угодою, вже недостатньо, заявив Генеральний секретар.

«Саміт «великої сімки» – прекрасна можливість звернутися до міжнародного співтовариства... Країни «сімки» повинні стати прикладом для інших країн», – сказав глава ООН.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2767227-na-samiti-g7-glava-oon-ogolosiv-nadzvicajnu-klimaticnu-situaciu.html

 

Переглядів: 447 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 22:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024