Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 28 » Тернопільська ОО ТЧХУ – учасник інформаційної кампанії щодо боротьби зі спалахом кору
11:10
Тернопільська ОО ТЧХУ – учасник інформаційної кампанії щодо боротьби зі спалахом кору

 

ФЛЕШМОБ «ВАКЦИНА ДІЄ!»

 

 

 

 

 

 

У Тернополі пройшов флешмоб «ВАКЦИНА ДІЄ!», спрямований

на розвінчання міфу про те, що щеплення є небезпечними для дітей і дорослих.

 

 

25 серпня волонтери Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели в обласному центрі флешмоб «ВАКЦИНА ДІЄ!». Його метою було привернення уваги громадськості до необхідності вакцинації, інформування населення щодо небезпеки захворювання на кір, тому що в Україні спалах кору. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, в 2018 році зареєстровано 54 000 випадків захворювань і понад 48 000 вже у 2019 році.

 

Головна причина спалаху – чимала кількість людей не щеплених проти кору. Загалом, з початку 2017 року на кір захворіли більше 100 000 людей, померли 36.

 

Кір – надзвичайно заразний і дуже швидко передається від хворої людини до здорової під час чхання, кашлю (повітряно-крапельним шляхом). Вірус кору здатен жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

 

255 волонтерів і співробітників Товариства Червоного Хреста України задіяні в поширенні інформації про важливість вакцинації проти кору. У Тернопільській області волонтери провели безліч заходів з розповсюдження інформації щодо захворюваності на кір, одним з яких є флешмоб.

 

За сценарієм заходу учасники розділилися на дві команди. Одна частина була з аркушами зеленого кольору з написом «Вакциновані», інша – з червоними аркушами «Не вакциновані» та червоними фломастерами. Одному з учасників «червоних» на обличчі було нанесено червоні цятки. Учасники обох команд («червоні» та «зелені») перемішалися та взаємодіяли одне з одним у хаотичному порядку: обмінювалися рукостисканнями, розмовляли, обіймалися.

 

Коли учасник з цятками зустрічав інших «червоних» – малював їм на обличчі цятки. У подальшому кожен учасник з цятками діяв так само. Коли всі учасники «червоних» були інфіковані – на передній план вийшла команда «зелених» і скандувала «Вакцина діє!».

 

Наприкінці волонтери роздавали глядачам інформаційні листівки, розповідали про вакцинацію та запрошували сфотографуватися з рамкою на підтримку кампанії.

 

Також волонтери розповідали як захистити дитину від кору, коли потрібно робити щеплення, які небезпечні ускладнення спричиняє хвороба, а також про те, що гарантовані державою щеплення проти хвороби – безоплатні, а єдиний надійний метод захисту від кору – вакцинація, і вона є безпечна та ефективна.

 

Автор: Hihiniak Iryna

 

Фото – автора

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2019/08/%d1%83-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%96-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b9%d1%88%d0%be%d0%b2-%d1%84%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%bc%d0%be%d0%b1-%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d0%bd%d0%b0/

 

Переглядів: 320 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024