Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 2 » В Одесі урочисто відзначають сьогодні день міста
17:42
В Одесі урочисто відзначають сьогодні день міста

 

 

СВЯТО ЗАСНУВАННЯ ПІВДЕННОЇ ПАЛЬМІРИ

 

 

 

 

 

 

 

Київська РО м. Одеси ТЧХУ з нагоди cвята розмістила на своїй сторінці

у соцмережі Facebook вітальний плакат для мешканців Південної Пальміри.

 

 

 

 

 

 

 

Підняттям прапора Одеси поряд з мерією, урочистим покладанням квітів до підніжжя пам'ятників Йосифу Дерибасу, іншим історичним діячам і театралізованою виставою, що відображає історію розвитку Одеси, розпочалось 2 вересня святкування Дня міста.

 

До жителів та почесних делегатів з 28 країн звернувся з вітальним словом міський голова Геннадій Труханов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одеса - маленька модель світу. Тому що практично немає такої нації, яка так чи інакше не мала б відношення до нашого міста... Сьогодні за неї відповідаємо ми, українці. Наша історія - це подвиг і героїзм, неймовірна любов до своєї землі і готовність її захищати... З ювілеєм усіх нас - таких різних, але все одно дружних. Миру, благополуччя і добра!" - сказав Труханов.

 

Відбулась урочиста церемонія присвоєння звання Почесного громадянина Одеси екс-меру Валентину Симоненку, який успішно керував містом до 1992 року.

«Для мене це особлива нагорода. Ми повинні робити все, щоб Одеса стала особливим, впізнаваним містом у світі. У нас є для цього всі умови: велич, ресурси і енергія наших громадян. Але потрібно пам'ятати головне - любити Одесу, а не себе в Одесі», - зазначив Симоненко.

 

 

 

 

 

 

 

Наразі на імпровізованій сцені виступають кращі музичні колективи міста, а неподалік, на Приморському бульварі, відкрито виставку робіт переможців фестивалю-конкурсу «Зоряна юність Одеси».

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, поповниться новими іменами видатних одеситів Алея Зірок на Ланжеронівському узвозі, пізніше у Літньому театрі Міського саду урочисто відкриють горельєф герою твору «Дванадцять стільців» Кісі Вороб'янінову, який подарував громаді Одеси харківський скульптор Катіб Мамедов.

 

 

 

 

 

 

 

Концерти з нагоди Дня міста відбудуться і в Міському саду. Тут виступлять відомі митці Bruno Mariano з Франції, Radio Barba з Бельгії, скрипаль-віртуоз Георгій Соколов і духовий оркестр Fanfara Jam. Музиканти виконають пісні на мовах народів, які живуть на території Одеси.

 

 

 

 

 

 

 

За традицією, наприкінці дня відбудеться великий гала-концерт на Потьомкінських сходах, який відкриє симфонічний оркестр GRAND Orchestra.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2771551-v-odesi-urocisto-vidznacaut-den-mista.html#

Переглядів: 444 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024