Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 4 » Німеччина розширює допомогу Донбасу - у Краматорську відкривають новий офіс
09:39
Німеччина розширює допомогу Донбасу - у Краматорську відкривають новий офіс

 

ВАГОМА ДОПОМОГА – МЕШКАНЦЯМ ДОНБАСУ

 

 

 

 

 

 

Відкриттям у середу в Краматорську нового офісу Німецька асоціація міжнародного

співробітництва (GIZ) та уряд роблять внесок у подолання руйнації на сході України.

 

 

Так характеризують даний крок у Міністерстві економічного співробітництва та розвитку ФРН (BMZ), парламентський держсекретар якого Марія Флахсбарт візьме участь у церемонії, повідомили кореспондентові Укрінформу у відомстві.

 

«Відкриттям офісу GIZ посилює свою ангажованість у кризовому регіоні на сході країни. Найголовнішим завданням офісу буде допомога внутрішньо переміщеним особам та місцевим громадам у подоланні наслідків конфлікту», - зазначили в міністерстві.

 

BMZ значно розширило співпрацю з Україною після початку збройного конфлікту. З 2014 року для двосторонніх проектів розвитку було виділено понад 540 мільйонів євро.

«Цими коштами ми робимо важливий внесок у подолання кризи на сході України, наприклад, у догляді за внутрішньо переміщеними особами та їх інтеграції; а також у таких сферах реформ, як децентралізація, професійне навчання, енергоефективність чи адміністративна модернізація», - підкреслив співрозмовник агентства.

 

Крім того, Флахсбарт відвідає терапевтичний центр, в якому собаки допомагають лікувати травмованих або інвалідів дітей війни.

 

Під час своєї поїздки в Україну 2-5 вересня держсекретар Флахсбарт також проводить обмін думками з високопосадовцями уряду, державними та громадськими організаціями, міжнародними структурами щодо ситуації в Україні.

 

Візит здійснюється у продовження домовленостей, досягнутих у травні в Києві представників Міністерства економічного співробітництва та розвитку ФРН з українськими колегами, зокрема, підписання 20 травня протоколу про виділення Берліном Україні 82 млн євро на проекти технічного та фінансового співробітництва в 2019 році.

 

Серед проектів, які вже реалізовано або здійснюються, можна згадати кілька. Зокрема, 6,5 мільйона місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб виграють від покращення водопостачання (подекуди це проекти ЮНІСЕФ, які підтримує BMZ) та структурної інфраструктури, психосоціального догляду та посилення цивільного захисту.

 

Оновлено 221 школу та дитячий садок, впроваджено сучасні педагогічні концепції у понад 900 закладах, у результаті чого покращено шкільну освіту для приблизно 330 тис. дітей та підлітків. Кредити на суму 87 мільйонів євро для близько 1350 малих і середніх підприємств забезпечили або створили робочі місця для близько 17 тис. працівників.

 

Громадський інтернет-портал «ProZorro» був запущений за підтримки Німеччини, його впровадження призвело до заощаджень на суму більше як 1,6 мільярда євро та зменшило корупційний ризик. Понад 50 тис. співробітників у понад 1000 об'єктах державної служби пройшли навчання, отримали модернізовану оргтехніку, що покращило регуляторні послуги для понад 13 мільйонів громадян.

 

Завдяки німецькій підтримці було створено 24 регіональних центри розвитку у кожній з 24 областей, включаючи Донецьку та Луганську; Центри підтримують громади через 3600 навчальних занять, конференцій та консультацій для понад 73 тис. учасників.

 

 

Фото ілюстративне – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2772815-nimeccina-rozsirue-dopomogu-donbasu-u-kramatorsku-vidkrivaut-novij-ofis.html

 

Переглядів: 356 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024