Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 10 » Сьогодні - Всесвітній день запобігання самогубствам
18:56
Сьогодні - Всесвітній день запобігання самогубствам

 

СУМНА СТАТИСТИКА – ПРИВІД ДЛЯ ОПОРУ

 

 

 

 

 

 

Половина випадків насильницької смерті на нашій планеті припадає на самогубства.

 

 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), загальна кількість смертей від суїциду зараз наближається до мільйона на рік.

 

Тенденції такі, що до 2020 року число самогубств, очевидно, зросте в півтора рази. У зв’язку з цим ВООЗ оголосила 10 вересня Всесвітнім днем запобігання самогубствам.

 

Суїцид - це глобальна і трагічна проблема для світової охорони здоров’я. По всій землі після рішення накласти на себе руки вмирає більше людей, ніж у результаті воєн і насильницьких убивств, разом узятих.

 

Найменші показники із самогубств - в Латинській Америці та Азії. По Африці дані про це практично відсутні. І як це не парадоксально, але за поширеністю випадків суїциду попереду йдуть розвинені країни. Першість належить країнам Східної Європи, в т.ч. й Україні.

 

Відгукуючись на ситуацію, яка склалася в країні останнім часом, ТЧХУ при допомозі Данського Червоного Хреста кілька років тому відкрив спеціальний відділ психосоціальної підтримки. Його працівники багато зусиль докладають до того, щоб поліпшити в нинішніх умовах збройного конфлікту на сході України загальний стан психіки підопічних Червоного Хреста, в число яких входять ВПО, їх родини, вдови і діти полеглих у збройному конфлікті на сході України, демобілізовані воїни та ін.

 

 

 

 

 

 

 

А ось ще один яскравий приклад, про який ми повідомляли торік. Якось у зоні збройного конфлікту на сході України мобільна медична бригада Червоний Хрест України лікаря Георгія Бистрова на шляху до локації помітила на мосту дівчину-підлітка, котра збиралася стрибнути вниз. Наші колеги попередили спробу самогубства і доставили дівчину у медичний заклад. Ще одне життя було врятовано!

 

 

 

 

 

 

 

 

Лікар Георгій Бистров і його мобільна бригада за день приймають 30-35 пацієнтів. Разом із двома медсестрами та водієм лікар робить медико -діагностичну допомогу доступною для мешканців віддалених населених пунктів Луганської області. А всього на сході України працюють 4 такі бригади.

 

Червоний Хрест пишається такими людьми і дякує їм за сумлінну працю і подвижництво! 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелами:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=202

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/pcb.1841361372566996/1841353905901076/?type=3&theater

 

 

 

 

Переглядів: 392 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024