Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 12 » Запуск системи трансплантації до кінця року - пріоритет міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької
12:58
Запуск системи трансплантації до кінця року - пріоритет міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької

 

ТРАНСПЛАНТАЦІЯ – ВЕЛІННЯ  ЧАСУ

 

 

 

 

 

 

На прес-конференції, яка відбулася 6 вересня, міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька

заявила, що один із пріоритетів МОЗ - впровадження трансплантації без жодних відтермінувань.

 

 

Серед ключових сфер уваги Міністерства охорони здоров’я України на чолі з новопризначеним міністром Зоряною Скалецькою - запуск системи трансплантації до кінця поточного року.

 

«Ми робимо насправді все, щоб до кінця року запустити систему трансплантації і не відтерміновувати Закон «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині».

 

Нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла Закон «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині» 17 травня 2018 року. В минулому році депутати відтермінували дію Закону до 1 січня 2020 року.

 

Новий закон передбачає, що однією із основних складових процесу трансплантації є трансплант - координатор. Саме ці медичні працівники налагоджуватимуть взаємодію між усіма учасниками процесу трансплантації, зокрема перевірятимуть та отримуватимуть згоду на донорство, вчасно та систематично оновлюватимуть інформацію у Єдиній державній системі трансплантації, та зможуть організувати оперативне та безпечне транспортування органів.

 

Професія трансплант - координаторів з’явилась в Україні в лютому 2019 року. Навчання, майбутні трансплант - координатори проходять у Запорізькій медичній академії післядипломної освіти МОЗ України, практичну частину (близько 70% курсу) - у Центрі трансплантації Запорізької обласної лікарні. В основі курсу - настанови та практика з трансплантації ЄС (зокрема - Іспанії) та США.

 

Що стосується Єдиної державної інформаційної системи трансплантації (ЄДІСТ), то у квітні розробники презентували базовий продукт єдиної інформаційної системи трансплантації. Наразі фахові спеціалісти МОЗ України проводять тестування і перевіряють, чи відповідає програмний продукт всім поставленим до нього вимогам.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/8368.html

 

Переглядів: 353 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024